شهدای شهرستان گتوند ترکالکی و حومه امتداد - 11

کاربر مهمان، خوش آمديد ! ( ورود - عضويت ) سلام به سایت شهدای شهرستان گتوند ترکالکی و حومه امتداد خوش آمدید !

سه شنبه 18 اردیبهشت 1403


منوی اصلی
منوی اصلی
صفحه اول
آرشيوی مطالب
ایمیل مدیریت
ارتباط با ما


موضوعات
وصیتنامه و زندگینامه شهدا
شهدای ترکالکی [0]
شهدای گتوند [0]
یادمان ها و مناطق عملیاتی [1]
عکس شهدا [0]
عکس رزمندگان [0]
عکس فوتبالیستها [15]
عملیات ها [13]
عکس های قدیمی [2]
فرماندهان شهید [0]
نامه شهدا [0]
تاسوعا و عاشورا و تعزیه [1]
خلبان رنجبر [0]
فوتبال ترکالکی [16]
ابتکارات و دانستنی های جنگ [0]
کلیپ و نماهنگ [0]
رزمایش [0]
یادواره [0]
مناسبت ها [1]
تقویم روزشمار دفاع مقدس [0]
مطالب خواندنی [0]
برگی از خاطرات [1]
یادگاران جنگ [0]
روایتگری [0]
مستند قصه های جنگ [0]

نظرسنجی
نظر شما راجع به سایت شهدای ترکالکی امتداد چیست ؟


لینکدونی

پربازدیدترین مطالب

نویسندگان

[Menu_Title]
[Menu_Code]
عملیات طریق القدس و شهدای پدافندی ترکالکی
نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی

 


پس از عملیات ثامن الائمه(ع) سرهنگ علی صیاد شیرازی به فرماندهی نیروی زمینی ارتش منصوب شد . انتخاب وی که در زمان بنی صدر به جرم همکاری با سپاه مغضوب واقع شده بود در کنار فرمانده جدید سپاه محسن رضایی نزدیکی بیش تر دو سازمان ارتش و سپاه را موجب شد و این امکان به وجود آمد که فرماندهان سپاه و ارتش طرح عملیات جدید موسوم به کربلا را طراحی کنند . عملیات طریق القدس اولین مرحله از این طرح محسوب می شود . ویژگی اصلی عملیات طریق القدس گذشتن از زمین های رملی غیر قابل عبور در شمال منطقه عملیاتی بود که سبب غافل گیری دشمن گردید . با موفقیت در محور شمالی موفقیت نیروهای این محور جنوبی نیز متزلزل شد و عملیات این محور هم به پیروزی رسید . در این عملیات کلیه اهداف تامین شد ، شهر بستان و تنگه مهم چزابه آزاد شد . همچنین تصرف چزابه سبب شد که اتصال قوای دشمن در غرب کرخه و غرب کارون گسسته شود . بدین ترتیب توان ارتش عراق در جنوب تجزیه شد و زمینه مناسب برای پیروزی عملیات فتح المبین پدید آمد .

نام عملیات :  طریق القدس ( فتح بستان )

زمان اجرا :  1360/9/تا  1360/9/13 

مكان اجرا : منطقه عملیاتی چزابهشمال شهر بستان

رمز عملیات :  یا حسین(ع)

اهداف عملیات :  آزاد سازی شهر بستان و تنگه چزابه



شـهـدای پـدافـنـدی آذر مـاه شـهـر تـرکـالـکـی :


1 - شهید رجبعلی غلامی  /  شهادت :  1359/9/14  جبهه اهواز

2 - شهید محمدحسین جعفری  /  شهادت :  1361/9/26  پاسگاه شرهانی





برچسب ها : عملیات طریق القدس , چزابه , بستان , فکه , ترکالکی , گتوند , شهدا , شهید ,

درباره : عملیات ها ,
دوشنبه 1390/09/28 سـاعـت 0:10 قبل از ظهر | بـازدیـد : 1145 | نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی | ( نـظـرات 1 )

ادامـه مـطـلـب ...

موضوع:عملیات ها

عملیات محرم و شهدای پدافندی شهر ترکالکی
نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی





منحنی جذب نیروی مردمی از عملیات ثامن الائمه(ع) تا عملیات بیت المقدس رشد فوق العاده ای را نشان م داد . لیکن حرکت این منحنی در حد فاصل عملیات بیت المقدس تا عملیات رمضان از روند یکنواختی برخوردار شد . برهمین اساس ، سپاه با حرکتی جهشی تیپ های مستقل خود را به لشکر تبدیل کرد و نیروی زمینی تشکیل داد و عملیات محرم را در قالب سازمان جدید به اجرا گذاشت . در عملیات محرم ضرورت آزادسازی ارتفاعات مرزی و تصرف جا پا و سرپل مناسب در منطقه العماره مد نظر قرار داشت . در این عملیات که با طراحی و فرماندهی مشترک سپاه و ارتش اجرا شد رزمندگان خودی در سه مرحله موفق شدند ارتفاعات 400 و 298 حوزه نفتی بیات ، نهر عنبر ، پل و پاسگاه چم سری و موسیان را آزاد کنند . علاوه بر این جاده عین خوش دهلران نیز از دید دشمن خارج شد و در مقابل شهرک طیب عراق در دید و تیررس خودی در آمد . گفتنی است که سه رودخانه میمه ، دویرج و چیخواب صلی هستند و بارندگی آب آنها را تا ده برابر می افزاید ، هنگام اجرای عملیات محرم نیز بر اثر بارش باران شدید برخی از رزمندگان خودی گرفتار سیلاب و جریان تند رودخانه دویرج شدند و اهداف این محور به تمامی تصرف نشد .

نام عملیات : محرم

زمان اجرا : 1361/8/10  ساعت 22  و  طی 3 مرحله و  7 روز

مكان اجرا : شرهانی - موسیان - عین خوشزبیدات- رود دویرج

رمز عملیات : یا زینب ( سلام الله علیها )

اهداف عملیات : آزاد سازی ارتفاعات مرزی حمرین


شـهـدای پـدافـنـدی آبـان مـاه شـهـر تـرکـالـکـی :


1 - شهید شهید قربان اكبری  /  شهادت :  1359/8/28  نبرد تن به تن سوسنگرد

2 - شهید شهید محمد نصیری  /  شهادت :  1376/8/12  درگیری با اشرار مرز ایران و ترکیه





برچسب ها : عملیات محرم , شرهانی , دهلران , موسیان , ارتفاعات 175 , ترکالکی , گتوند , شهید , شهدا ,

درباره : عملیات ها ,
دوشنبه 1390/09/28 سـاعـت 0:09 قبل از ظهر | بـازدیـد : 1249 | نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی | ( نـظـرات 2 )

ادامـه مـطـلـب ...

موضوع:عملیات ها

عملیات فتح المبین فتح الفتوح رزمندگان اسلام + شهدای فروردین ماه شهر ترکالکی
نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی

 

« انـا فـتـحـنـا لـك فـتـحـا مـبـیـنـا »


با پیروزی عملیات طریق القدس و قطع ارتباط زمینی یگان های تحت امر سپاه سوم عراق در دو منطقه غرب رود کرخه و غرب رود کارون ، زمینه مناسب برای عملیات در هر یک از این دو منطقه فراهم شد . منطقه غرب کرخه به دلایلی همچون دور کردن دشمن از شهرهای اندیمشک ، دزفول ، شوش و تناسب استعداد یگان های خودی با وسعت منطقه و تناسب وضعیت طبیعی زمین آن با رزم نیروی پیاده ، برای اجرای عملیات برگزیده شد . سپس یگان ها نقاط حساس  زمین را شناسایی کردند . عقبه دشمن به دو جاده  چنانه  ، فکه  ،  پل نادری  ، عین خوش  اتکا داشت ، بنابراین با توجه به این وضعیت ، عملیات طراحی و اجرا شد . در محور شمالی دو قرارگاه و در محورهای شرقی و جنوبی هرکدام یک قرارگاه وارد عمل شدند . در مرحله اول ، تنگه عین خوش را تیپ 14 امام حسین(ع) اصفهان  با فرماندهی شهید  حاج حسین خرازی آزاد کرد و توپخانه دشمن در منطقه  " علی گره زد " با عملیات نفوذی یک گردان از تیپ 27 محمدرسول الله(ص) تهران به فرماندهی شهید محسن وزوایی منهدم شد . در مرحله دوم ، تنگه رقابیه مسدود شد ، یگان های خودی با استفاده از کانالی که در زمین های رملی در انتهای میشداغ احداث شده بود ، تنگه رقابیه را دور زدند و دشمن را از پشت محاصره کردند . دشمن که از همان مرحله اول موقعیت خود را در خطر دیده بود ، برای خروج از محاصره فشار شدیدی وارد می آورد تا معبر عین خوش را باز کند ، لیکن رشادت نیروهای تیپ 14 امام حسین (ع) مانع از موفقیت دشمن شد . در مرحله سوم ، پیشروی به سوی مقر فرماندهی دشمن آغاز شد و تیپ 27 محمدرسول الله (ص) به فرماندهی شهید جاویدالاثر حاج احمد متوسلیان ، سایت های 4 و 5 را به اشغال در آورد . در مرحله چهارم ، با پاک سازی منطقه آزاد شده و تعقیب دشمن ، شرق رودخانه دویرج به تصرف درآمد و دشمن به غرب این رودخانه عقب رانده شد . بدین ترتیب همه اهداف تامین گردید و اشکرهای 10 زرهی و 1 مکانیزه عراق نیز آسیب جدی دیدند .



نام عملیات :  فتح المبین
زمان اجرا :  1361/1/2 
مدت اجرا :  10 روز
مكان اجرا :  محور شوش ، رودخانه كرخه ، جاده اهواز – اندیمشك و غرب دزفول
رمز عملیات :  یا زهرا ( سلام الله علیها )
تلفات دشمن :  بیش از 4000 كشته و 15000 اسیر
ارگان های عمل كننده : سپاه و ارتش
اهداف عملیات :  آزاد سا زی بخش وسیعی از خاك ایران و خارج ساختن شهر های دزفول ، اندیمشك و جاده اندیمشك . – اهواز از برد توپخانه و سایت موشكی دشمن در چهار مرحله

===================================

شـهـدای فـروردیـن مـاه شـهـر تـرکـالـکـی :


1 - شـهـیـد عـلـی صـفـابـخـش  -  شـهـادت  1361/1/6  عملیات آفندی رقابیه (تنگه رقابیه) و جبهه شوش هنگام جمع آوری و خنثی نمودن مین های مزدوران بعثی بشهادت رسید .


2 - شـهـیـدجـاویـدالـاثـر غـلـامـعـبـاس بـاقـری فـر  -  شـهـادت  1362/1/22  فکه


3 - شـهـیـد یـدالـلـه جـعـفـری  -  شـهـادت  1367/1/30  جبهه فاو عراق (  پیک معاونت اطلاعات عملیات در قرارگاه کربلا  ) .



شـادی روح شـهـدا صـلـوات






برچسب ها : عملیات فتح المبین , شوش , ترکالکی , یادمان , گتوند , شهید , شهادت ,

درباره : عملیات ها ,
دوشنبه 1390/09/28 سـاعـت 0:08 قبل از ظهر | بـازدیـد : 5949 | نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی | ( نـظـرات 6 )

ادامـه مـطـلـب ...

موضوع:عملیات ها

عملیات پيروز مندانه و غرور آفرين والفجر 8 اروند فتح فاو ...
نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی

 

پس از عملیات بدر ، در سطوح عالی جنگ پذیرفته شد که سپاه و ارتش ضمن پشتیباتی از یکدیگر ، هر کدام مستقلا به طرح ریزی و اجرای عملیات بپردازد . همچنین مدتی پس از این تصمیم امام خمینی سپاه را موظف کرد تا همچون ارتش ، قوای سه گانه زمینی ، هوایی و دریایی تشکیل دهد . البته سپاه هم زمان با عملیات خیبر یگان دریایی تشکیل داده بود ، لیکن ایجاد نیروی دریایی مسئله جدیدی بود . عملیات والفجر 8 اولین نبرد سپاه بعد ار دریافت حکم تشکیل سه نیرو بود . در این عملیات هر سه نیروی سپاه به کار گرفته شدند ، هر چند که نیروی هوایی آن از پدافند هوایی و موشکی فراتر نرفته بود . بدین ترتیب عملیات والفجر 8 با طراحی و فرماندهی سپاه پاسداران اجرا شد . برای پشتیبانی از این عملیات ، سپاه یک تک فریب در هور و یک تک پشتیبانی در ام الرصاص انجام داد . تک فریب در هور که بیشتر بر فعالیت های مهندسی استوار بود ، سبب غافل گیری نیروهای عراقی شد و به نیروی خودی امکان داد قبل از هوشیار شدن عراقی ها ، موقعیت خود را در منطقه فاو مستحکم سازد . همچنین تک پشتیبانی سپاه در جزیره ام الرصاص که به شکستن خط دشمن و آزادی این جزایره انجامید ، تاثیر مهمی در پشتیبانی عملیات والفجر 8 داشت ، هر چند در این عملیات پس از 48 ساعت ، بر اثر فشار دشمن منطقه تصرف شده تخلیه گردید . عملیات اصلی در فاو در حالی که دشمن غافل بود ، با عبور نیروهای غواصی از رودخانه عریض اروند آغاز شد و در زمانی کوتاه با گسترش سرپل گرفته شده ، راس البیشه ، کارخانه نمک ، سایت های موشکی و شهر فاو تصرف شد و نیروهای خودی آماده مقابله با پاتک های دشمن شدند . از سوی دیگر ،  دشمن که در آغاز عملیات با یگان های برخاسته بود ، پس از فروریختن مواضعش ، یگان های گارد را به سرعت وارد نبرد کرد تا با ایجاد تاخیر ، فرصت لازم را برای ورود یگان های احتیاط ارتش عراق فراهم آوردند . اما یگان های گارد نه تنها نتوانستند در تثبیت مواضع آزاد شده تاخیر ایجاد کنند ، بلکه سازمان شان نیر متلاشی شد و عقب نشینی کردند . ورود یگان های احتیاط ارتش عراق به میدان نبرد نیز موثر نبود و 75 روز پاتک آنها فقط بر آمار تلفات و خسارت های دشمن افزود ، چندان که سرفرماندهی ارتش عراق به یقین رسید که تلاش برای باز پس گیری فاو به جایی نمی رسد و به انهدام یگان هایش نتیجه ای ندارد ، لذا پاتک ها را متوقف کرد . بدین ترتیب سواحل عراق در کنار خلیج فارس و هم مرز با کویت ، در تصرف رزمندگان ایران باقی ماند .

نام عمليات : والفجر 8 (فاو)

زمان اجرا : 20/11/1364

رمز عملیات : يا فاطمه الزهرا(سلام‌ الله‌ عليها)

مكان اجرا : منطقه عملیاتی اروند – جزیره فاو عراق – جنوبی ترین محور جنگ

تلفات دشمن (کشته ، اسیر و زخمی) : 57000

ارگان هاي عمل كننده : رزمندگان سپاه‌ پاسداران‌ انقلاب‌ اسلامي‌

اهداف عمليات : در هم شکستن ماشین جنگی عراق ، فتح شهر مهم فاو ، قطع ارتباط دریایی عراق با خلیج فارس و تهدید شهر بصره عراق.

 



برچسب ها : عملیات والفجر هشت , والفجر 8 , اروند , ترکالکی , گتوند , شهید , شهادت ,

درباره : عملیات ها ,
دوشنبه 1390/09/28 سـاعـت 0:07 قبل از ظهر | بـازدیـد : 1943 | نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی | ( نـظـرات 0 )

ادامـه مـطـلـب ...

موضوع:عملیات ها

عملیات خیبر + شهدای عملیات خیبر شهر ترکالکی
نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی

 

 


پس از عملیات رمضان دو منطقه دشوار ؛ منطقه رملی فکه و منطقه آب گرفته هور ، برای نبرد با دشمن مورد مطالعه قرار گرفت و به ترتیب عملیات والفجر مقدماتی و عملیات خیبر ، در دو منطقه یاد شده به اجرا در آمد .
ویژگی های برجسته عملیات خیبر ، حضور آقای هاشمی رفسنجانی برای اولین بار در قرارگاه فرماندهی جنگ ، بسیج سراسری حدود 283 گردان ( 220 گردان از سپاه و 63 گردان از ارتش با سازماندهی تحت امر قرارگاههای عملیاتی نجف و كربلا پشتیبانی قرارگاه نوح وبا هدف عبور از هور و تهدید بصره ازشمال ) رزمنده و طراحی عملیات در نهایت اختفا بود .
عملیات خیبر اولین عملیات آبی خاکی قوای مسلح ایران بود  که اساس طرح ریزی نبردهای گسترده عملیات بدر ، عملیات والفجر 8 ، عملیات کربلای 5 را پایه گذاری کرد .
عملیات خیبر در دو محور مستقل اجرا شد : در محور زید ، نیروی زمینی ارتش و در محور هورالعظیم ، سپاه فرماندهی عملیات را به عهده  داشت .
در محور زید پیشروی میسر نشد ، ولی در محور هور که خود به چهار محور فرعی الغزیر ، القرنه ، جزایر مجنون و طلائیه تقسیم شده بود ، که اغلب اهداف تصرف شد .
هرچند به سبب آنکه در این عملیات آبی خاکی کوتاه ترین فاصله تا خط اول خودی تا خشکی 13 کیلومتر تجاوز می کرد ، امکان پشتیبانی زمینس وجود نداشت .
یگاه دریایی تازه تاسیس سپاه و تلاش هوانیروز ارتش هم پاسگوی نیازمندی ها نبود .
از سوی دیگر دشمن در این عملیات به طور بی سابقه ( برای اولین بار در جنگ تحمیلی ) از سلاح شیمیایی استفاده کرد ، لذا امکان تثبیت کامل منطقه میسر نشد و تنها به تثبیت جزایر مجنون اکتفا گردید .
در این عملیات شهید محمدابراهیم همت فرمانده لشکر 27 محمد رسول الله (ص) و شهید حمید باکری جانشین فرمانده لشکر 31 عاشورا به شهادت رسیدند .


مـشـخـصـات عـمـلـیـات خـیـبـر

تاریخ آغاز عملیات : ساعت 21:30 دقیقه روز 1362/12/3  تـا  1362/12/22 به طول انجامید و طی 3 مرحله به پایان رسید

رمز عملیات : یارسول الله (ص)

منطقه عملیاتی : جبهه جنوبی - طائیه - هور الهویزه - جزایر مجنون - شمال بصره

هدف عملیات : عبور از هور و تهدید بصره از شمال

وسعت منطقه آزاد شده و تصرف شده :  1100 کیلومتر مربع 


شـهـدای عـمـلـیـات خـیـبـر شـهـر  تـرکـالـکـی :

1 - شـهـیـد جـاویـدالـاثـر فـرزاد سـمـالـی در  عملیات خیبر  به درجه رفیع شهادت نائل آمد و پیکر پاک و مطهرش همچنان آسمان را به مظلومیت خویش گواه میدهد .  تاریخ  شهادت   1362/12/6






برچسب ها : عملیات خیبر , ترکالکی , گتوند , طلائیه , شهید , شهادت , یادمان ,

درباره : عملیات ها ,
دوشنبه 1390/09/28 سـاعـت 0:06 قبل از ظهر | بـازدیـد : 5716 | نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی | ( نـظـرات 0 )

ادامـه مـطـلـب ...

موضوع:عملیات ها

عملیات بدر + شهدای عملیات بدر شهر ترکالکی
نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی

 

 



سپاه نقش اول را در این عملیات به عهده گرفت و با همکاری ارتش ، این نبرد را فرماندهی و اجرا کرد . این عملیات ادامه عملیات خیبر بود . بررسی نقاط قوت و ضعف خودی و دشمن در عملیات خیبر ، بار دیگر فرماندهان جنگ را به طراحی و اجرای عملیات هور ترغیب کرد . عبور از هور ، تصرف ساحل غربی دجله و بستن بزرگراه العماره ، بصره ، اهداف عملیات بدر بود . در این عملیات با عبور از رود دجله ، تردد دشمن در جاده العماره ، بصره قطع شد . لیکن اتکا به عقبه آبی ، نداشتن جاده های مواصلاتی ، بروز مشکلات ترابری و پشتیبانی و بی بهره بودن از آتش توپخانه سبب گردید که پس از 6 روز نبرد و مقاومت در برابر پاتک های متوالی و سنگین زرهی دشمن ، منطقه شرق دجله را تخلیه و به تثبیت مواضع جدید در هورالعظیم پسنده کنند .
در 6 روز جنگ سخت ، شماری از نیروها و فرماندهان سپاه به شهادت رسیدند ، شهید مهدی باکری فرمانده لشکر 31 عاشورا و شهید عباس کریمی فرمانده لشکر 27 محمدرسول الله (ص) و ابراهیم جعفرزاده فرمانده تیپ 18 الغدیر .
هم زمان با این عملیات اولین دوره جنگ شهرها آغاز شد و نیروی هوایی عراق مناطق مسکونی تهران را هدف قرار داد و در مقابل ، اولین سری موشک های زمینی به زمین ایرات ، شهرهای مهم عراق را نشانه گرفت .



مـشـخـصـات عـمـلـیـات بــدر

تاریخ آغاز عملیات : ساعت  23  روز  1363/12/19  تـا  1363/12/26  به طول انجامید

رمز عملیات :  یا فاطمه الزهرا(س)

منطقه عملیاتی :  هورالهویزه و شرق بصره و دجله و تنگه چزابه

هدف عملیات : قطع جاده بصره ، العماده و  تهدید  بصره از شمال

وسعت منطقه تصرف شده : حدود 500 کیلومتر مربع


شـهـدای عـمـلـیـات بــدر شـهـر تـرکـالـکـی :


1 -  شهید جاویدالاثر احـمـدعـلـی ابـولـی  -  شهادت : 1363/12/23 شرق دجله

2 -  شهید كـریـم حـسـنـی -  شهادت : 1363/12/23 شرق دجله

3 -  شهید حـسـنـعـلـی عـلـی  مـحـمـدی  -  شهادت : 1363/12/24 شرق دجله

4 -  شهید هـادی كـریـمی  -  شهادت : 1363/12/25 شرق جله

5 -  شهید فـرهـاد جـبـاری  -  شهادت : 1363/12/25 شرق دجله

6 -  شهید مـحـمـدعـلـی  خـدایـی  -  شهادت : 136/12/25 شرق دجله






برچسب ها : عملیات بدر , ترکالکی , گتوند , شهدا , شهید ,

درباره : عملیات ها ,
دوشنبه 1390/09/28 سـاعـت 0:05 قبل از ظهر | بـازدیـد : 1696 | نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی | ( نـظـرات 1 )

ادامـه مـطـلـب ...

موضوع:عملیات ها

عملیات کربلای 4 عملیاتی که لو رفت .....
نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی





تصرف فاو و راس البیشه که ایران را با کویت همسایه کرده و راه زمینی عراق را به شمال خلیج فارس قطع کرده بود ، می توانست با تصرف ابوالخصیب کامل شود . با این اقدام کل شبه جزیره فاو آزاد می شد ، موقعیت ایران در خلیج فارس بیش از پیش تقویت می گردید و نیز بصره از جنوب در خطر سقوط قرار می گرفت . سپاه در نظر داشت که این عملیات را بلافاصله پس از عملیات والفجر8 انجام دهد ، لیکن بدان جهت که سازمان رزم سپاه متکی به نیروهای پیاده بود و 75 روز جنگ در فاو ضرورت بازسازی یگان ها را ایجاد می کرد ، عملا اجرای عملیات در زمان مورد نظر میسر نشد . از سوی دیگر ، سپاه برای اجرای یک عملیات با موفقیت تضمین شده ، در خواست 1500 گردان داشت تا از سه منطقه هور ، شرق بصره و ابوالخصیب به دشمن هجوم برد ، لیکن با توجه به مقدورات کشور ،  250 گردان آماده شد و طرح ریزی عملیات تنها برای محور ابوالخصیب صورت گرفت . نام گذاری سال 1365 به  " سال سرنوشت " و تاکید بر اجرای عملیات سرنوشت ساز امیدواری مسئولان کشور و فرماندهان جنگ به نتایج این عملیات را نمایان می ساخت . سپاه برای اولین بار در یک تدارک وسیع موفق شده بود 300 گردان رزمی را برای یک عملیات ، سازمان دهی ، تجهیز و آماده کند که این در طول جنگ بی سابقه بود . با شروع عملیات ، شواهد و قرائن نشان می داد که دشمن از طرح عملیات خودی آگاه شده و با آمادگی و هوشیاری کامل ، مهم ترین معبر عملیاتی را مسدود ساخته است . بدین ترتیب دشمن دو طرف معبر کم عرض آبی ام الرصاص را که از آن با عنوان تنگه عملیات یاد می شد مسدود کرد . اما این هوشیاری دشمن که با دریافت اطلاعات ماهواره ای و جاسوسی از امریکا حاصل شده بود ، نتوانست از شکسته شدن خطوط مستحکم ارتش عراق جلوگیری کند . اجرای انبوه آتش دشمن روی نقاط خاص و حساس اروندرود ، سازمان غواص های خط شکن و نیز قایق سواران را ، که موج دوم و سوم اجرای عملیات را تشکیل می دادند ، برهم زده بود ، اما نیروهای غواص از تنگه گذشته و در جزیره بلجانیه پیاده شدند . در محورهای دیگر نیز با شکسته شدن خطوط دشمن در جزایر  سهیل و ام الرصاص جنگ به خشکی کشیده شد . در این عملیات برای نخستین بار خط دشمن در شلمچه نیز شکسته شد ، اما با وجود شکسته شدن خطوط دشمن ، امکان تداوم عملیات میسر نگردید ، لذا به منظور حفظ قوا و طراحی عملیاتی دیگر ، از ادامه نبرد صرف نظر شد .


نـام‌ عـمـلـیـات :  كـربــلای‌ 4  (آبـی‌ - خـاكـی) عملیاتی که لو رفت

زمان‌ اجرا :  1365/10/3  طـی 2 روز 

رمز عملیات :  محمد رسول‌ الله (ص)

منطقه عملیاتی : شلمچه ، ابوالخصیب ، جزایر دهانه‌ شمال‌ غربی‌ خلیج‌ فارس‌ ، جزیره مینو ، ام‌ الرصاص‌

اهداف‌ عملیات :  تصرف‌ جزیره‌ ام‌ الرصاص‌ و ابوالخطیب‌

--------------------------------------------------------------------

اسـرای سـرافـراز عـمـلـیـات کـربــلای 4 شـهـر تـرکـالـکـی :

1 - آزاده سـرافـراز  بـرادر  حـاج مـحـمـدعـلـی  عـبـادی نـیـا






برچسب ها : عملیات کربلای چهار , شلمچه , نهر خین , ترکالکی , گتوند , شهدا , شهید ,

درباره : عملیات ها ,
دوشنبه 1390/09/28 سـاعـت 0:04 قبل از ظهر | بـازدیـد : 7952 | نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی | ( نـظـرات 3 )

ادامـه مـطـلـب ...

موضوع:عملیات ها

عملیات کربلای 5 و شهدای عملیات کربلای5 ترکالکی
نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی






نامگذاری سال 1365 به سال سرنوشت و عدم موفقیت در عملیات کربلای4 بحران بزرگی را برای فرماندهان جنگ ایجاد کرده بود . آقای هاشمی رفسنجانی به عنوان فرمانده عالی ، ادامه جنگ را به شرط تضمین پیروزی مقبول می دانست و فرماندهان یگان های سپاه نیز که از نتایج عملیات کربلای4 دچار فشار روحی بودند و نیز استحکامات شلمچه را غیره قابل عبور می دانستند ، نه تنها تضمین پیروزی را میسر نمی دیدند ، بلکه کسب موفقیت در شلمچه را امکان ناپذیر ارزیابی می کردند . اما در این میان فرمانده کل سپاه که از شکست در کربلای4 ، فقط ضعف دشمن در شلمچه را شناسایی کرده بود ، از نادر افراد امیدواری بود که در جلسات تصمیم گیری بر اجرای عملیات در منطقه شلمچه اصرار می ورزید . به عبارت دیگر ، اگر چه عملیات کربلای4 به موفقیت نینجامید ، لیکن تاکتیک به کار رفته در آن عملیات در محور شلمچه که سبب شکسته شدن خط دشمن و نفوذ به عمق مواضع آنها شد ، آسیب پذیری موانع مستحکم شرق بصره را آشکار ساخت . به هر صورت ، عملیات کربلای5 در وضعیت بسیار دشواری طراحی و اجرای آن بلافاصله آغاز شد . در این عملیات مواضع عراق در کانال پرورش ماهی ، پنج ضلعی و شلمچه از سمت شمال مورد هجوم قرار گرفت و بسیاری از دژهای نفوذ ناپذیر تسخیر شد . از آنجا که این عملیات تنها دو هفته پس از پایان عملیات کربلای4 به وقوع پیوست ، دشمن از نظر زمان غافل گیر شد . همچنین به دلیل این جهت هجوم نیروهای خودی ، خلاف جهت آرایش نیروهای عراقی بود ، دشمن در تاکتیک نیز غافل گیر شد . به این ترتیب خشنودی عراق در متوقف کردن عملیات ابوالخصیب(کربلای4) دیری نپایید و دو هفته بعد بصره که زمین های اطراف آن بسیار مسلح و نفوذ ناپذیر شناخته می شد ، در مقابل هجومی جدید و تهدیدی جدی قرار گرفت ، هجوم نیروهای پیاده ای که اگر به زرهی و هلکوپتر تجهیز شده بودند ، پیشروی آنان تا دروازه بصره مسلم به نظر می رسید . فرصت دادن به نیروهای رزمی سپاه و واگذاری این منطقه ، به معنای تسلیم عراق و تحقق خواسته های جمهوری اسلامی ایران در جنگ بود ، لذا عراق پذیرفت که برای سد کردن حرکت رزمندگان ایران بهای سنگینی بپردازد و با گسیل انبوه نیروهای خود به منطقه با وسعت کم ، در زیر آتش شدید و موثر نیروی خودی ایستادگی نماید . این اقدام که به متلاشی شدن شمار فراوانی از یگان های عراقی انجامید ، بدین معنا بود که دشمن برای از دست ندادن زمین شرق بصره ، آماده پذیرش تلفات فراوانی است . با این حال ارتش عراق نتوانست مانع از سقوط مواضع خود در شرق بصره شود و 80 درصد از هدف های عملیات کربلای5 تامین شد . پیروزی ایران در این زمین ، شمارش معکوس پایان جنگ را در پی داشت . عبور از استحکامات شرق بصره نشان داد پیروزی ایران در هر وضعیت متصور است و استحکامات و تجهیزات عراق نمی تواند در بازداشتن رزمندگان ایران نقش تعیین کننده ای داشته باشد ، لذا برای جلوگیری از شکست ارتش تلاش گسترده ای صورت گرفت که در نهایت به تصویب قطعنامه 598 سازمان ملل انجامید . در این عملیات شهید  حسین خرازی فرمانده لشکر 14 امام حسین(ع) اصفهان و شهید اسماعیل دقایقی فرمانده لشکر 9 بدر خوزستان به درجه رفیع شهادت نائل آمدند .

نام‌ عملیات  :  كربلای‌5  و  عملیات‌ تكمیلی‌ کربلای5

زمان‌ اجرا : 1365/10/19  تا  1365/12/7

مدت‌ اجرا : 70 روز با عملیات تکمیلی

رمز عملیات :  یا زهرا(سلام‌ الله‌ علیها)

مكان‌ اجرا : شلمچه ، منطقه‌ عمومی‌ شرق‌ بصره‌


شـهـدای عـمـلـیـات کـربـلـای5 شـهـر تـرکـالـکـی و شـهـدای دی مـاه :


1 - شهید رضا صالحی  /  شهادت :  1365/10/22  شلمچه عملیات کربلای5

2 - طلبه شهید سید عبدالله مروج  /  شهادت  :  1365/10/24  شلمچه عملیات کربلای5

3 - شهید علیرضا آقامیری  /  شهادت  :  1365/11/4  شلمچه عملیات کربلای5

4 - شهید کریم رحیمی  /  شهادت  :  1365/11/4  شلمچه عملیات کربلای5

5 - شهید رحیم ترکالکی  /  شهادت  :  1365/11/4  شلمچه عملیات کربلای5

6 - شهید محمد حسنی پور  /  شهادت  :  1365/11/4  شلمچه عملیات کربلای5

7 - شهید مجید پاپی زاده  /  شهادت  :  1365/11/7  شلمچه عملیات کربلای5

الف - شهید غلام غلامی  /  شهادت  :  1375/10/7  زاهدان درگیری با اشرار






برچسب ها : عملیات کربلای پنج , ترکالکی , گتوند , شلمچه , یادمان , شهدا , شهید ,

درباره : عملیات ها ,
دوشنبه 1390/09/28 سـاعـت 0:03 قبل از ظهر | بـازدیـد : 4071 | نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی | ( نـظـرات 0 )

ادامـه مـطـلـب ...

موضوع:عملیات ها

عملیاتی والفجر مقدماتی + شهدا و اسرای شهر ترکالکی
نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی

 



تسلط نیروهای خودی بر ارتفاعات حمرین در عملیات محرم و مشاهده معابر وصولی اعماره ، راه کار جدیدی را پدید آورد و بر این اساس عملیات والفجر مقدماتی طراحی گردید . از سوی دیگر ، نیروی زمینی تازه تاسیس سپاه که اولین تجربه خود را در عملیات نیمه گسترده محرم با موفقیت پشت سر گذاشت بود ، سازمان رزم جدیدی برای این عملیات گسترده آماده کرد . به عبارت دیگر ، عملیات والفجر میدان آزمایش مناسبی برای تشکیلات جدید سپاه بود . ضمن آن که برای جلوگیری از تکرار حوادث عملیات رمضان و خنثی کردن توان زرهی عراق ، منطقه رملی در غرب ارتفاعات میشداغ انتخاب شد تا امکان مانور زرهی در آن میسر نباشد . در این عملیات رزمندگان توانستند با شکستن خطوط پی در پی ارتش عراق ، به عمق مواضع آن نفوذ کنند . اما بر اثر مقاومت شدید دشمن ، در محور عملیاتی ناهماهنگی به وجود آمد و نیروهای خودی به مواضع قبلی بازگشتند . این عملیات نشان داد که در وضعیت جدید جنگ ، مقدورات ، ابتکارات و عوامل جدیدی باید وارد عرصه شود تا بتوان موانع مستحکم دشمن را پشت سر گذاشت . همچنین پس از این عملیات ، تشکیلات جدید سپاه ارزیابی و بهینه شد . هم زمانی این عملیات با ایام دهه فجر سبب شد که نام والفجر برای آن در نظر گرفته شود ، پیش بینی می شد که این عملیات تائثر تعیین کننده ای در سرنوشت جنگ داشته باشد ، لیکن چنین نشد و به همین دلیل والفجر مقدماتی نام گرفت . همچنین در آستانه این عملیات ، چند تن از فرماندهان سپاه از جمله شهید غلامحسین افشردی معروف به حسن باقری و شهید مجید بقایی هنگام شناسایی منطقه به شهادت رسیدند .

خلاصه گزارش عملیات :


تاریخ آغاز عملیات : ساعت 21:30 روز دوشنبه  1361/11/18 (حمله از سه محور)

رمز عملیات از قرارگاه خاتم الانبیا(ص) : یا الله یا الله یا الله

منطقه عملیاتی : منطقه عمومی فکه ، شیب استان میسان عراق  ، از شمال به میشداغ و برقازه  ، از جنوب به هورالهویزه  ، شمال چزابه و شرق  شهر بستان  ، از غرب به شهر العماره عراق و رودخانه دجله منتهی می شد .

تلفات‌ دشمن‌ :  4620 (كشته، زخمی‌ و اسیر)

وسعت منطقه عملیاتی :  300  کیلومتر مربع

ارگان‌های‌ عمل‌كننده :  رزمندگان‌ سپاه‌ پاسداران‌ انقلاب‌ اسلامی‌ و نیروی‌ زمینی‌ ارتش‌ جمهوری‌ اسلامی‌

هـداف عملیات  : تصرف‌ پل‌ غزیله‌ و پـیشروی به سوی العماره و تهدید در شرق

-----------------------------------------------------------------------------

گرامی باد یاد و خاطره 8 شهید گلگون کفن  عملیات والفجر مقدماتی شهر ترکالکی :

1 - شهید جاویدالاثر ولی عبدالله زاده - شهادت  1361/11/18

2 - شهید جاوید الاثر عبدالمحمد حسنی - شهادت  1361/11/21

3 - طلبه شهید جاویدالاثر محمدرضا اکبری - شهادت  1361/11/21

4 - شهید کریم آقاجانی - شهادت  1361/11/21

5 - شهید محمد لرستانی - شهادت  1361/11/21

6 - شهید حسن رحیمی - شهادت  1361/11/21

7 - شهید رحمان رضایی - شهادت  1361/11/21

8 - شهید محمود شیخی - شهادت  1361/11/21

-----------------------------------------------------------------------------
شـهـدای بـهـمـن مـاه :

الف - شهید ابراهیم رضایی  -  شهادت  1359/11/8

ب - شهید امیرحسین پاپی زاده  -  شهادت  1357/11/22

-----------------------------------------------------------------------------

اسرای سرافراز عملیات والفجرمقدماتی شهر ترکالکی :

1 - آزاده سرافراز برادر حاج حسین مندنی زاده

2 - آزاده سرافراز برادر علی نجفی

3 - آزاده سرافراز برادر رضا ابولی

4 - آزاده سرافراز برادر ولی حسنی

5 - اسیر شهید جاویدالاثر  عبدالمحمد حسنی  که در روز دوم اسارت بر اثر خون ریزی داخلی ناشی از موج  انفجار غریبانه به شهادت رسید و در عراق به خاک سپرده شد

6 - اسیر شهید جاویدالاثر  ولی عبدالله زاده  - شهادت زندانهای عراق .


نثار ارواح طیبه شهدای هشت سال دفاع مقدس و انقلاب اسلامی و امام شهداء صـلـوات

اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم و جمیع شهدا  واحشرنا معهم و العن اعدائهم اجمعین



برچسب ها : عملیات والفجرمقدماتی , فکه , ترکالکی , گتوند , شهید , شهدا , شهید آوینی , یادمان ,

درباره : عملیات ها ,
دوشنبه 1390/09/28 سـاعـت 0:02 قبل از ظهر | بـازدیـد : 1984 | نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی | ( نـظـرات 1 )

ادامـه مـطـلـب ...

موضوع:عملیات ها

عملیات والفجر 1 + شهدای عملیات والفجر 1 شهر ترکالکی
نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی

 

سه ماه پس از انجام عملیات ناموفق والفجر مقدماتی ، عملیات والفجر 1 در منطقه شمال غربی فکه تا بلندی های حمرین طرح ریزی شد . در ساعت 22 و 10 دقیقه 20 فروردین ماه 1362 با رمز یا الله - یا الله - یا الله حمله یگان های سپاه و ارتش به فرماندهی سرهنگ علی صیاد شیرازی ( فرمانده وقت نیروی زمینی ارتش ) آغاز شد .

از زمان عملیات ثامن الائمه که به شکست حصر آبادان انجامید ، تا آغاز عملیات والفجر یک همواره برای در هم کوبیدن خط دشمن و گرفتن فرصت عکس العمل از آنها از تاریکی شب و ساعات استراحت نیروهای آنان بهره گرفته می شد ، اما در این عملیات روش هجوم در پوشش آتش تهیه برای در هم کوبیدن دشمن برگزیده شد . بر این اساس عملیات با اجرای آتش انبوه توپخانه شروع شد . 60 هزار گلوله توپ بر مواضع عراقیها فرو ریخت و این تا آن زمان بی سابقه بود . البته شمن نیز با 100 گلوله به استقبال توپهای ایرانی آمد .

خلاصه گزارش عملیات :

نام عملیات : والفجر 1

زمان اجرا : 1362/1/20

مدت اجرا : 6 روز

مکان اجرا : شمال غربی فکه در جبهه میانی

رمز عملیات : یا الله – یا الله – یا الله

تلفات دشمن : 6750 نفر کشته ، زخمی و اسیر

ارگان های عمل کننده : سپاه و ارتش

اهداف عملیات : سرکوب نیروهای دشمن و باز پس گیری مناطق تحت اشغال .

 

 

اسامی شهدای عملیات والفجر 1  شهرستان گتوند ترکالکی و حومه :


1 - شهید جاویدالاثر محمد بابایی (از سماله) شهادت  1362/1/22

2 - شهید جاویدالاثر پنجعلی احمدی (از گتوند) شهادت  1362/1/22

3 - شهید جاویدالاثر محمد عرفانی (از چم عربان) شهادت  1362/1/22

4 - شهید غلامعباس باقری فر (از ترکالکی)  شهادت  1362/1/22

5 -  شهید غلامرضا کمری (از چم عربان) شهادت  1362/1/23 

 





برچسب ها : عملیات والفجر یک , والفجر1 , والفجر یک , فکه , چنانه , یادمان , ترکالکی , گتوند , شهدا , شهید ,

درباره : برگی از خاطرات ,
دوشنبه 1390/09/28 سـاعـت 0:01 قبل از ظهر | بـازدیـد : 1564 | نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی | ( نـظـرات 4 )

ادامـه مـطـلـب ...

موضوع:عملیات ها

برگه مرخصی رزمندگان در سالهای جنگ ...
نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی


تصویری که در پیش روی خود مشاهده می کنید ،  برگه ی مرخصی رزمندگان در مناطق جنگی است که توسط واحد پرسنلی گردان یا واحدی که رزمنده در آن حضور داشت ، تکمیل و برای استفاده از مرخصی صادر می شد .





برچسب ها : مرخصی , جبهه , جنگ , رزمنده , دفاع مقدس ,

درباره : برگی از خاطرات ,
سه شنبه 1390/09/22 سـاعـت 0:00 قبل از ظهر | بـازدیـد : 1024 | نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی | ( نـظـرات 0 )

ســامــانــه هــای ارســال پــیــام کــوتــاه SMS
نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی


 ره تـوشـه ای از بـهـشـت ....

هدیه ای فرهنگی به همه علاقمندان به عرصه دفـاع مـقـدس



 3000757۲  کافی است شماعزیزان یک باربه این شماره عدد 1 را پیامک فرمایید
ونیزیک بارعدد را....خودتان متوجه می شویدکه چه اتفاق زیباوارزشمندی رخ می دهد .



با ارسال عدد 1 به شماره 10000297265820 شماره خود را در سامانه پیام کوتاه ثبت نمایید و به صورت هفتگی پیامهای مناسبتی و حدیث دریافت نمایید. گروه فرهنگی مذهبی بین الرحرمین زاهدان .


 


جهت دریافت پیامک با موضوع شهداء و دفاع مقدس عدد 00 را به شماره 30007650001978 ارسال نمایید. قافله شهداء .



سامانه پیامک کوله بار به شماره 20001404 هست که با فرستادن یه پیام کوتاه بدون متن میتونید در اون عضو بشید که گاهی از اوقات براتون وصیت نامه شهدا یا احادیثی رو میفرسته.



با ارسال پیامک بدون متن به 30002526 میتوانید گزیده هایی از وصیت نامه شهدا را دریافت کنید .



 السلام علیک یا علی ابن موسی الرضا

شماره تلفن 05112003334 شماره مستقیم حرم امام رضا علیه السلام است که پس از تماس شما را به میکروفنهای نصب شده در داخل حرم مطهر متصل میکند و شما با امام رضا درددل کنید.میتوانید زنگ بزنی و از اونجا به امام سلام و حاجت و....



 راه اندازی سامانه ارتباطی و پیام كوتاه جاده خاکی :
دوستان عزیز می توانند :
برای عضویت در سامانه عدد 1
برای حذف از بخش اعضاء عدد 2
برای دریافت پیامك وصیت نامه شهدا عدد 3
برای دریافت روز شمار دفاع مقدس عدد 4
برای شركت در مسابقه عدد 5
برای دریافت اخبار دانشگاه عدد 6
برای دریافت اخبار ایران عدد 7
برای دریافت كتابهای جدید چاپ شده عدد 8
برای دریافت تقویم روز عدد 9
برای دریافت سرفصل های مطالب جدید وبلاگ عدد 10 را به سامانه پیام كوتاه جاده خاكی به شماره 09366111424پیامك نمایند.




 سامانه دریافت اوقات شرعی

 با ارسال کد مرکز استان خود به شماره 8930 از اوقات شرعی مورد نظر مطلع شوید.

مثال: 021 را ارسال کنید به شماره 8930



 پیام کوتاه راویان نور : 100013610303 
دریافت راهنمای خدمات =ارسال پیامک خالی 
دریافت آدرس و تلفن=ارسال عدد 1 
دریافت برنامه ها=ارسال عدد 3 
دریافت راهنما=ارسال عدد



باارسال پیام کوتاه بدون متن به ۳۰۰۰۲۵۲۶ گزیده وصیت نامه شهدا را دریافت کنید .



 با ارسال عدد ۱ به شماره پیامك 2000471 قطعه ای از وصیت نامه یك شهید را به همراه نام آن شهید بزرگوار دریافت كنند.






برچسب ها : ســامــانــه هــای ارســال پــیــام کــوتــاه SMS ,

سه شنبه 1403/02/18 سـاعـت 13:12 بعد از ظهر | بـازدیـد : 864 | نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی | ( نـظـرات 0 )

آمـار شـهـدای ۸ سـال دفـاع مـقـدس
نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی


آن‎چه كه دفاع هشت ساله ملت ما را در مقابل ارتش عراق از دیگر جنگ‎ها متمایز می‎كند، حضور گسترده و داوطلبانه مردم ایران در صحنه‎های نبرد است. در دفاع از مرزهای هر كشوری این فقط وظیفه ارتش و نیروهای مسلح آن كشور است كه از كیان و خاك میهن به دفاع بپردازد اما در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران آن‎چه كه بیشتر از هر موضوع دیگر نمود عینی داشت حضور اقشار مختلف مردم خصوصاً دانش آموزان و دانشجویان مسلمان كشور بود.
این نمود قبل از هر چیز در میزان شهدای دفاع مقدس كه سال‎ها بعد از جنگ توسط بنیاد شهید ارائه شد، مشهود است.
آمار شهدای دفاع مقدس 188 هزار و 15 نفر است كه از این تعداد 235/171 نفر در جبهه‎های جنگ و 780/16 نفر بر اثر حملات هوائی و توپ خانه‎ای دشمن به شهرها و مناطق مسكونی به شهادت رسیده‎اند.
تعداد 770/132 نفر از شهدا مجرد (71%) و مابقی متأهل بوده‎اند ـ 44% شهدا در گروه سنی 16 تا 20 سال و 30% در گروه سنی 21 تا 25 سال ـ 8% در گروه سنی 26 تا 30 سال و ما بقی در سایر گروه‎های سنی قرار دارند.
میانگین سن شهدا در زمان شهادت در حدود 23 سال بوده است و شهدای 20 ساله نسبت به سایر سنین بیشترین نسبت را داشته‎اند.
از شهدای دفاع مقدس 45 درصد بسیجی 19 درصد نیروهای سپاه (وظیفه و كادر) 23 درصد نیروهای كادر و وظیفه ارتش 8/2 درصد از نیروهای انتظامی و 3/1 درصد از نیروهای جهاد سازندگی بوده‎اند.
وضعیت شغلی شهدا در زمان شهادت به این گونه بوده است:
3/45 درصد شهدای دارای شغل نظامی و انتظامی
2/9 درصد مشاغل كشوری
5/18 درصد دانش آموز
3/1 درصد روحانی
1/18 درصد مشاغل آزاد
2/1 درصد دانشجو






برچسب ها : آمـار شـهـدای ۸ سـال دفـاع مـقـدس ,

سه شنبه 1403/02/18 سـاعـت 13:12 بعد از ظهر | بـازدیـد : 1150 | نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی | ( نـظـرات 0 )

ادامـه مـطـلـب ...


قـسـمـتـی از وصـیـتـنـامـه سـردار شـهـیـد نـور عـلـی شـوشـتـری
نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی



... دیـروز از هـر چـه بـود گـذشـتـیـم ، امـروز از هـر چـه بـودیـم

آنـجـا پـشـت خـاکـریـز بـودیـم و ایـنـجـا در پـنـاه مـیـز ...!!

دیـروز دنـبـال گـمـنـامـی بـودیـم و امـروز مـواظـبـیـم نـامـمـان گـم نـشـود ...

آنـجـا(جـبـهـه)بـوی ایـمـان مـیـداد و ایـن جـا ایـمـانـمـان بـو !! مـی دهـد !!...

آنـجـا درب اطـاقـمـان مـیـنوشـتـیـم یـاحـسـیـن فـرمـانـدهـی ازآن تـوسـت

الـان مـیـنـویـسـیـم بـدون هـمـاهـنـگـی وارد نـشـویـد

الـهـی : نـصـیـرمـان بـاش ، تـا بـصـیـر گـردیـم .

بـصـیـرمـان کـن تـا از مـسـیـر بـرنـگـردیـم و آزادمـان کـن تـا اسـیـر نـگـردیـم ... 





یکشنبه 1390/06/06 سـاعـت 3:01 قبل از ظهر | بـازدیـد : 1043 | نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی | ( نـظـرات 0 )

کـجـایـیـد ای شـهـیـدان خـدایـی ...
نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی




شـنـیـده بـودم مـزارش هـمـیـشـه بـوی عـطـر مـی دهـد ، امـا بـاور نـمـی کـردم

چند روز پیش و به مناسبت سالگرد ارتحال حضرت امام (ره) سفر یکروزه ای به تهران داشتم

در راه رسیدن به مقصود ، چند قدمی هم در بهشت زهرا گذراندم ، خواستیم وجودمان را از رایحه دل انگیز شهدا معطر سازیم .

زیاد اسمش را شنیده بودم ، شهید پلارک را می گویم ، شنیده بودم مزارش همیشه بوی عطر می دهد ، شنیده بودم مزارش میعاد گاه عاشقان شهادت است ، شنیده بودم مردم برای حاجات خود سراغش می روند ، اما مگر می شد باور کرد ؟! سنگ قبر هم معطر باشد ؟ ، آن هم برای همیشه ! ، می گفتم همه اینها ، خرافاتی بیش نیست !!

پس در بهشت زهرا به دنبال مزارش بودم ، قطعه ها را گذراندم ، قطعه 1 ،قطعه 2 ، 3 ، 4 و ... تا رسیدم به همانجا که ساعتی بود انتظارش را می کشیدم ، قطعه 26

کمی که اطرافم را نگاه کردم ، چشمم به جمعیتی افتاد ، جلوتر رفتم

آری خودش است ، مـزار شـهـیـد سـیـد احـمـد پـلـارک





برچسب ها : کـجـایـیـد ای شـهـیـدان خـدایـی ... ,

یکشنبه 1390/06/06 سـاعـت 3:00 قبل از ظهر | بـازدیـد : 1360 | نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی | ( نـظـرات 0 )

ادامـه مـطـلـب ...


شـهـیـد سـرهـنـگ مـقـامـی - فرمانده گردان مالک اشتر(س) - وصیتنامه
نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی



فرمانده گردان مالک اشتر(س)لشکر7ولی عصر (عج)(سپاه پاسداران انقلاب اسلامی)



سـرهـنـگ مـقـامـی در سال 1343 در روسـتـای حـیـدر از توابع شـهـرسـتـان گـتـونـد در میان خانواده مذهبی و زحمتکش چشم به جهان گشود .وی دوران ابتدایی را در زادگاهش گذراند و دوران راهـنـمـایـی را در روسـتـای تـر کـالـکـی سپری نمود.
پدرش اهل کار و تلاش بود و دست های پینه بسته اش محل بوسه فرشتگان. او مقیّد به نان حلال بود و این را سر لوحه زندگی خود قرار می داد.
نامش را سرهنگ گذاشتند واو سالها بعد شد فرمانده ,فرماندهی شجاع ودلیر.
 با شروع جنگ تحمیلی به بسیج پیوست درسال1360 هجری شمسی در حالیکه 17 ساله بود به جبهه اعزام شد ودر صف مدافعین آبادان قرار گرفت .
از هشت سال جنگ تحمیلی عراق علیه ایران اوبیش از6 سال از بهترین سالهای عمر خود را به صورت مداوم در جبهه ها گذراند . از هر عملیات زخمی بر تن داشت. جنگجو بود و شجاع. در وجب به وجب مرزهای کشور جنگید و بارها شهادت را به چشم خود دید.

تکّه کلامش این بود که « مـا تـنـبـلـان کـلـاس شـهـادتـیـم » می دانست, شهادت بالاترین افتخار آدم خاکی است.



برچسب ها : شـهـیـد سـرهـنـگ مـقـامـی - فرمانده گردان مالک اشتر(س) - وصیتنامه ,

یکشنبه 1390/06/06 سـاعـت 3:00 قبل از ظهر | بـازدیـد : 1218 | نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی | ( نـظـرات 0 )

ادامـه مـطـلـب ...


شـهیـد مـحـمـدطـاهـر فـتـحـی نـیـا - قائم مقام فرمانده گردان مالک اشتر(ره) - وصیتنامه
نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی





سال 1341 ه ش در شهر گتوند به دنیا آمد ,مادر وپدرش نام او را محمد طاهر گذاشتند .
هفت ساله بودکه به مدرسه رفت تا دانش بیاموزد. دوران تحصیلات دبستان و راهنمایی را با موفقیت چشم گیری سپری کرد .تلاش وموفقیت او در این دوران تحسین معلمانش را در پی داشت.
دردوران دبیرستان به علت نبود دبیرستان در گتوند, به دزفول مهاجرت کرد و در رشته ادبیات مشغول تحصیل شد
.




برچسب ها : شـهیـد مـحـمـدطـاهـر فـتـحـی نـیـا - قائم مقام فرمانده گردان مالک اشتر(ره) - وصیتنامه ,

یکشنبه 1390/06/06 سـاعـت 3:00 قبل از ظهر | بـازدیـد : 1398 | نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی | ( نـظـرات 2 )

ادامـه مـطـلـب ...


شـهـیـد قـبــاد فـرج پـور - فرمانده طرح و عملیات تیپ 15 امام حسن(ع) - وصیتنامه
نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی




                                                    


 سال 1341 ه ش در یکی از روستاهای شهرستان دزفول در استان خوزستان, ودر خانواده ای کشاورز و معتقد به دین مبین اسلام متولد شد. او آخرین فرزند خانواده بود . دوران کودکی اش را در دامن پر مهر مادر و نگاه های مهربان پدر گذراند. درشش سالگی به مدرسه رفت. درنوجوانی از نعمت پدرمحروم شد وبعد از آن سرپرستی او را به برادر بزرگش سپردند.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در عرصه های مختلف شرکت می کرد.او یار و یاور انقلاب بود و گوش به فرمان مولایش حضرت امام خمینی (ره)بود.با همراهی دوستانش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را درگـتـونـد را تشکیل داد.





برچسب ها : شـهـیـد قـبــاد فـرج پـور - فرمانده طرح و عملیات تیپ 15 امام حسن(ع) - وصیتنامه ,

یکشنبه 1390/06/06 سـاعـت 3:00 قبل از ظهر | بـازدیـد : 1099 | نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی | ( نـظـرات 0 )

ادامـه مـطـلـب ...


روزگار جبهه ها یادش بخیر ... عشق یعنی ... شهید گمنام ...
نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی
یکشنبه 1390/06/06 سـاعـت 3:00 قبل از ظهر | بـازدیـد : 975 | نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی | ( نـظـرات 0 )

ادامـه مـطـلـب ...


ژنـرالـی کـه غـریـبـانـه در « هـور » گـم شـد
نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی




بـه یـاد سـردار هـور شـهـیـد عـلـی هـاشـمی :

روز چـهـارم تـیـر مـاه سـال 1367 ، متجاوزان بعثی ، حمله ای گسترده و همه جانبه را برای بازپس گیری منطقه هور آغاز کردند. حاج علی در آن زمان ، در قرارگاه خاتم4 ، در ضلع شمال شرقی جزیره مجنون شمالی مستقر شده بود. هیچ کس به درستی نمی داند که در این روز دردناک ، چه بر سر سرداران «قرارگاه نصرت» آمد. شاهدان می گفتند که  هلی کوپترهای عراقی در فاصله کمی از قرارگاه خاتم4 به زمین نشسته اند و حاج علی و همراهانش سراسیمه از قرارگاه خارج شده و در نیزارها پناه گرفتند و دیگر هیچ.





برچسب ها : ژنـرالـی کـه غـریـبـانـه در « هـور » گـم شـد ,

یکشنبه 1390/06/06 سـاعـت 3:00 قبل از ظهر | بـازدیـد : 990 | نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی | ( نـظـرات 0 )

ادامـه مـطـلـب ...


روایـت و عـكـس تـكـان‌دهـنـده از شـهـدای مـیـدان مـیـن در عـمـلـیـات رمـضـان
نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی




سید مسعود شجاعی طباطبایی در وبلاگ خود با عنوان وصیت‌‌نامه عكسی را از علی فریدونی عكاس با سابقه ایرنا از عملیات رمضان منتشر كرده و می‌نویسد:

محور پاسگاه زید (27 تیر 1361) نیمه‌شب یکشنبه 27 تیرماه، گردان های در گیر در مرحله دوم عملیات رمضان به دلیل گذشت زمان و نزدیک شدن صبح، از تعدای از نیروهای داوطلب می خواهند که از میدان مین پیش رو سریع تر گذر کرده و معبری برای عبوردیگر رزمندگان باز کنند. از میان 150 نفر داوطلب به 20 نفر از آنان اجازه ی ورود به میدان مین داده می شود و اغلب این 20 نفر نیز به شهادت رسیدند.

بعد از رفتن شما سخت تنها شدیم، همه حرفهایمان رنگ و بوی دلتنگی به خود گرفت،ای فرشته های خفته بر میدان مین، ای خدایان شجاعت و عشق،  این درد فراق را تنها می توانم به آسمان در دل شب بگویم و در میان ستاره ها به جستجوی شما بر خیزم، این روزها از هجر فراغ شما،تنها می توانم دلتنگی هایم را به چهار دیواری گلزار شهدا بگویم، بعد از رفتن شما چقدر زخم زبان شنیدیم،زخم ها تنها در دلمان باز شد، چه زود بسیجی گمنام شد ، مگر شما جاده ی زندگی شان را هموار نکرید، معبرهای آتشین را به جان نخریدید، تا مدلهای بیشمار بی ام و و بنز و پرادو در شهر جولان دهند و در ویلاهای کنار دریاشان با سگانشان رژه مرگ بروند، ، چه زود فراموشتان کردند، هنوز سخت است باور کنم هشت سال دفاع مقدس به سخره گرفته می شود، چقدر دوست دارم بر آن خاکی که خفته اید سجده کنم و عشق را در دانه های داغ شن های محور زید جستجو کنم...

طباطبایی در ادامه این نوشته می‌نویسد:

1 -  گل واژه های این مطلب از نوشته های برادر عزیزم علی چناری است.

 2 - شهادت شهید آوینی در میدان مین: كم كم از آنچه در بیابان است رو بر می گرداند... آسمان فكّه آبی است با ابر های پرپشت ... نور در میانشان تلالو می كند... باد بهار با خودش رایحه ای برای دشت می آورد... سیّد مرتضی بو می كشد... عمیق بو می كشد... ناگهان غمی بر دلش می نشیند... روزی بود كه این دشت پر از سر و صدا بود... بر آنهایی كه اینجا گرفتار شده بودند چه گذشت...فكّه اسیر شده بود... نمی شد رهایش كرد... فكّه ماند بی آنكه راهی برای بازگشت پیدا شود... رزمندگان ماندند و از تشنگی مردند... از عطش... سیّد مرتضی جرعه ای از قمقمه آب نوشید... شور بود! ... مرتضی تعجّب كرد!... به زمین انداختش... چشم هایش را بست... سرش گیج رفت...كسی در ذهنش فریاد كشید: * یاااااااااا علی..... !!! * مرتضی قدم آخر را محكم تر از همیشه برداشت!...

پایش را روی مین والمری گذاشت... ضامن رها شد... دشت صدای انفجار را شنید... سیّد مرتضی بر زمین افتاد... یك لحظه آسمان را نگاه كرد... لبهایش را به داخل كشید و با زبان خیسشان كرد و... چشم هایش را بست...
3 - لحظاتی قبل دوست همرزمم آقای سعید رمضانعلی که  در عملیات بدر در یک دسته بودیم، به اطلاعم رساند که حاج محمود کلهر نیز که در همان عملیات با او بودیم (وی در عملیات والفجر هشت دوچشم خود را از دست داد و مجروح شیمیایی هم بود) به ملکوت اعلا شتافت، خیلی دلتنگم و پریشان: یاران چه غریبانه، رفتند از این خانه .

عـمـلـیـات رمـضـان :

تـاریـخ آغـاز عـمـلـیـات :  سـاعـت  21:30  دقـیـقـه روز چـهـارشـنـبـه 1361/4/23 در شـب 21 مـاه مـبـارک رمـضـان در سـالـروز شـهـادت امـام عـلـی (ع)  .

رمـز عـمـلـیـات :  بـسـم الـلـه قـاسـم الـجـبـاریـن یـا صـاحـب الـزمـان ادرکـنـی عـج .

مـدت عـمـلـیـات : طـی 5 مـرحـلـه و 15 روز .

مـنـطـقـه عـمـلـیـاتـی : مـحـور پـاسـگـاه زیـد  ، شـلـمـچـه ، کـوشـک ، طـلـائـیـه ، شـمـالـغـربـی خـرمـشـهـر و شـرق بـصـره .

شـهـدای عـمـلـیـات رمـضـان از شـهـر تـرکـالـکـی :

شـهـیـد جـاویـدالـاثـر بـهـرام آقـاجـانـی

شـهـیـد رحـیـم مـحـمـدزاده 

 

نثار ارواح طیبه شهدای هشت سال دفاع مقدس و انقلاب اسلامی و امام شهداء صـلـوات

اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم و جمیع شهدا  واحشرنا معهم و العن اعدائهم اجمعین

===========================================

عـمـلـیـات رمـضـان بـه روایـت یـک عـکـاس




برچسب ها : روایـت و عـكـس تـكـان‌دهـنـده از شـهـدای مـیـدان مـیـن در عـمـلـیـات رمـضـان ,

یکشنبه 1390/06/06 سـاعـت 3:00 قبل از ظهر | بـازدیـد : 9704 | نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی | ( نـظـرات 2 )

ادامـه مـطـلـب ...


پـیـامـک هـای جـبـهـه ای ...
نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی




   



√ ای تیر ! اگه مردی بیا

√  آمدیم تا انتقام سیلی زهرا (س) بگیریم

√ لبخند بزن دلاور






برچسب ها : پـیـامـک هـای جـبـهـه ای ... ,

یکشنبه 1390/06/06 سـاعـت 3:00 قبل از ظهر | بـازدیـد : 951 | نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی | ( نـظـرات 0 )

ادامـه مـطـلـب ...


خاطرات گروه تفحص شهرهانی : رویش شقایق ها ( شهید محمد منتظرقائم) ...
نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی


اواخر سال 1369  (نیمه شعبان ) می‌خواستیم در منطقه‌‌ای شروع به كار تفحص كنیم كه مشكلاتی داشت و می‌گفتیم شاید مجوز كار به ما ندهند. بحثی در آن زمان پیش آمده و سپاه گفته بود شما راهی كه دارید این است كه یك شهید بیاورید تا مشخص شود در آن منطقه شهید هست. شش روز آن منطقه را گشتیم اما چون به شهیدی برنخوردیم و منطقه هم توجیه نبودیم دلشكسته خواستیم برگردیم.
صبح نیمه شعبان بود؛ گفتیم: «امروز به یاد امام زمان (عج) می‌گردیم» اما فایده نداشت تا ظهر به جست‌وجو ادامه داده بودیم و بچه‌ها رفتند برای استراحت.
در حال خودم بودم گفتم: «یا امام زمان یعنی می‌شود بی‌نتیجه برگردیم؟» همین كه در این فكر بودم چشمم به 5_4 شقایق افتاد كه بر خلاف جاهای دیگر كه تك تك می‌رویند در آن‌جا دسته‌ای و كنار هم روییده بودند.
گفتم: «حالا كه دستمان خالی است شقایق‌ها را می‌چینم ومی‌برم برای بچه‌های معراج تا دلشان شاد شود واین هم عیدیشان باشد.» شقایق‌ها را كه كندم دیدم روی پیشانی یك شهید روییده‌اند او نخستین شهیدی بود كه در تفحص پیدا كردیم. شـهـیـد « مـهـدی مـنـتـظـر قـائـم » این جست‌وجو در منطقه‌ی شرهانی بود و با آوردن آن شهید مجوزی داده شد كه به دنبال آن هم 300 شهید در آن منطقه شناسایی شد. شهدایی كه هر كدام داستانی دارند.





یکشنبه 1390/06/06 سـاعـت 2:01 قبل از ظهر | بـازدیـد : 1312 | نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی | ( نـظـرات 2 )

ادامـه مـطـلـب ...


اولـیـن هـا در دفـاع مـقـدس ( اولـیـن وقـایـع در جـنـگ تـحـمـیـلـی )
نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی

 

اولـیـن هـا در دفـاع مـقـدس

 


اولـیـن وقـایـع در جـنـگ تـحـمـیـلـی





یکشنبه 1390/06/06 سـاعـت 2:00 قبل از ظهر | بـازدیـد : 5890 | نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی | ( نـظـرات 0 )

ادامـه مـطـلـب ...


آیا میدانیدهای دفاع مقدس
نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی


آیا می دانید :

بزرگترین گور دسته جمعی کشف شده مربوط به شهدای طلاییه بوده و تعداد پیکرهای مطهر 140 شهید یکجا کشف شده است

 

آیا می دانید :

تعداد شهدای کشف شده در عملیات تفحص بیش از 48000 شهید می باشند.






یکشنبه 1390/06/06 سـاعـت 2:00 قبل از ظهر | بـازدیـد : 1874 | نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی | ( نـظـرات 0 )

ادامـه مـطـلـب ...


پل بعثت ، شاهكار مهندسی ـ رزمی تاریخ دفاع مقدس است ...
نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی

 




یکشنبه 1390/06/06 سـاعـت 1:00 قبل از ظهر | بـازدیـد : 7832 | نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی | ( نـظـرات 0 )

ادامـه مـطـلـب ...


کاربرد پیشانی بند در 8 سال دفاع مقدس (سربند یا پیشانی بند)
نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی

 




یکشنبه 1390/06/06 سـاعـت 1:00 قبل از ظهر | بـازدیـد : 1563 | نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی | ( نـظـرات 0 )

ادامـه مـطـلـب ...


چفیه کارآمد ترین وسیله در جبهه
نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی

 




یکشنبه 1390/06/06 سـاعـت 1:00 قبل از ظهر | بـازدیـد : 1317 | نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی | ( نـظـرات 0 )

ادامـه مـطـلـب ...


نگاهی گذرا به فیلم های سینمایی و سریال جهاد و شهادت (دفاع مقدس)
نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی



سـیـمـا و سـیـنـمـا

 



عناوین آثار سینمایی ایثار و شهادت و دفاع مقدس





برچسب ها : نگاهی گذرا به فیلم های سینمایی و سریال جهاد و شهادت (دفاع مقدس) ,

یکشنبه 1390/06/06 سـاعـت 1:00 قبل از ظهر | بـازدیـد : 4163 | نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی | ( نـظـرات 3 )

ادامـه مـطـلـب ...


طراح طولانی‌ترین پل شناور نظامی جهان چه کسی بود ؟
نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی

 




درباره : [Post_Cat_Title] ,
سه شنبه 1390/05/04 سـاعـت 0:15 قبل از ظهر | بـازدیـد : 1049 | نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی | ( نـظـرات 1 )

ادامـه مـطـلـب ...


اطلاعات
آمار کاربران

افراد آنلاین : 3

اعضای آنلاین : 0

تعداد اعضا : 0


عضو شوید
ارسال کلمه عبور

آمـار بـازدیـد سـایـت


  • بـازدیـد امـروز : 120 نـفـر

  • بـاردیـد دیـروز : 307 نـفـر

  • بـازدیـد هـفـتـه : 427 نـفـر

  • بـازدیـد مـاه : 6,595 نـفـر

  • بـازدیـد سـال : 97,349 نفر

  • بازدید کلی : 1,316,797 نفر

  • کـل مـطـالـب سـایـت : 386

  • کـل نـظـرات : 253

  • تـاریـخ : سه شنبه 18 اردیبهشت 1403

  • آی پی شما : 3.144.36.141

  • مرورگر شما : Safari 5.1

  • سیستم عامل :


  • لینک دوستان
    ارسال لینک

    امکانات
    تماس با مدیر

    ساخت کد آهنگ آنلاین | دانلود آهنگ

    لیست صفحات

    آرشیو مطالب

    عضویت سریع
    نام کاربری :
    رمز عبور :
    تکرار رمز :
    موبایل :
    ایمیل :
    نام اصلی :
    کد امنیتی :
     
    کد امنیتی
     
    بارگزاری مجدد

    لـیـسـت صـفـحـات سـایـت

    تـعـداد صـفـحـات سـایـت : 13
    صفحه اصلي | تالار گفتمان | ثبت نام در انجمن | تماس با ما
    شهدای شهرستان گتوند ترکالکی و حومه امتداد

    Design: Themes.rozblog.com

    تمامی حقوق مطالب، تصاویر و طرح قالب برای شهدای شهرستان گتوند ترکالکی و حومه امتداد محفوظ است، نقل و استفاده از آنها در سایت ها و نشریات تنها با ذکر منبع مجاز میباشد

    Powered By rozblog and Hosted By Rozblog.com