راهنمای یادمان های مناطق عملیاتی شمالغرب کشور ...

کاربر مهمان، خوش آمديد ! ( ورود - عضويت ) سلام به سایت شهدای شهرستان گتوند ترکالکی و حومه امتداد خوش آمدید !

چهارشنبه 19 اردیبهشت 1403


منوی اصلی
منوی اصلی
صفحه اول
آرشيوی مطالب
ایمیل مدیریت
ارتباط با ما


موضوعات
وصیتنامه و زندگینامه شهدا
شهدای ترکالکی [0]
شهدای گتوند [0]
یادمان ها و مناطق عملیاتی [1]
عکس شهدا [0]
عکس رزمندگان [0]
عکس فوتبالیستها [15]
عملیات ها [13]
عکس های قدیمی [2]
فرماندهان شهید [0]
نامه شهدا [0]
تاسوعا و عاشورا و تعزیه [1]
خلبان رنجبر [0]
فوتبال ترکالکی [16]
ابتکارات و دانستنی های جنگ [0]
کلیپ و نماهنگ [0]
رزمایش [0]
یادواره [0]
مناسبت ها [1]
تقویم روزشمار دفاع مقدس [0]
مطالب خواندنی [0]
برگی از خاطرات [1]
یادگاران جنگ [0]
روایتگری [0]
مستند قصه های جنگ [0]

نظرسنجی
نظر شما راجع به سایت شهدای ترکالکی امتداد چیست ؟


لینکدونی

پربازدیدترین مطالب

نویسندگان

[Menu_Title]
[Menu_Code]
راهنمای یادمان های مناطق عملیاتی شمالغرب کشور ...
نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی

 

 

سنندج - جاده سنندج مریوان - درلی - دالانی - مریوان - باشماق خانم شیخان - بانه - شهدای غرب سیرانبند - بوالحسین - دارساوین - سردشت - ارتفاعات مرزی بلفت و دوپازا - جنگل آلواتان - روستای دوله تو - یادمان شهید کاظمی - حاج عمران تمرچین .....

 

 

 

روی نـقـشـه  و  راهـنـمـا کـلـیـد کـنـیـد :

 

 

دریافت راهنمای راهیان نور شمالغرب کشور

 

دریافت نقشه راهیان نور شمالغرب کشور

 

 

 

   





سنندج:
سنندج مرکز استان کردستان ایران است.این شهر از شمال با دیوان دره، از شرق با قروه، از جنوب با کامیاران و از غرب با سروآباد و مریوان همسایه است. در اردیبهشت سال 1359 «باشگاه افسران» سنندج در محاصره ضد انقلاب قرار گرفت.بعد از تحمل 22 روز اسارت و گرسنگی از سوی 40 تا 50 نفر از رزمندگان اسلام، بالاخره عملیات پاکسازی سنندج در پنج محور انجام شد و محاصره ی باشگاه افسران در هم شکست.مزار مطهر پنج شهید این واقعه در این مکان مقدس قرار دارد. ضمنا «بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس کردستان» هم، در این مکان مستقر است.

یادمان باشگاه افسران سنندج


 

 



جاده سنندج – مریوان:
در طول جاده 125 کیلومتری سنندج – مریوان چند نقطه زیارتی و حماسی وجود دارد. روستای «نگل» در 60 كيلومتري غرب سنندج،به دليل وجود يك جلد كلام الله مجيد بسيار زيبا كه با خط كوفي و تزيينات آب طلا بر روي پوست آهو نوشته شده و متعلق به صدر اسلام است، در منطقه شهره شده است. روستای «قلعه جی» در 22 کیلومتری شهر مریوان، طی دو مرتبه در اسفند سال 66 و بهار سال 67 هدف بمباران شیمیایی دشمن بعثی قرار گرفته است و در نهایت «سه راه حزب الله» در 15 کیلومتری مریوان که پس از آزادسازی از دست دموکرات ها در سال 59، به این نام معروف شد،همگی در این جاده قرار دارند.

 




دزلی:
روستای دزلی در فاصلة 29 کیلومتری شهر مریوان و 120 بعد از پاکسازی مریوان، ضدانقلاب پایگاه اصلی خود را به دزلی منتقل کرد. در اواخر آذر ماه 1359، 200 نفر از نیروهای تحت امر«حاج احمد متوسلیان»، شبانه به مواضع ضد انقلاب در این نقطه هجوم بردند و روستا را پاکسازی کردند. مقام معظم رهبری در سال 59 به همراه گروهی عازم این روستا شدند؛ به محض خروج ایشان از روستا به واسطه ی گزارش جاسوسان، دزلی آماج بمباران هوایی عراق قرار گرفت و افراد زیادی در این واقعه به شهادت رسیدند. برای گرامیداشت یاد شهدای دزلی و حضور مقام معظم رهبری در این روستا، یادمانی احداث گردیده است. /

جای جای ایران اسلامی به ویژه کردستان، محل معراج هزاران شهید گلگون کفنی است که برای حفاظت از جان، مال و ناموس ایرانیان در برابر جبهه کفر ایستادگی کرده و در این مسیر جان خویش را فدای عزت و اقتدار اسلام و آرمان های والای نظام مقدس اسلامی کرده اند.
کردستان که به تعبیر مقام معظم رهبری؛ سرزمین مجاهدت های خاموش نام گرفت، میعادگاه عروج دهها هزار شهید انصار و مهاجر بوده و تمامی نقاط مرزی کردستان و حتی مناطق شهری و غیر مرزی این استان نیز نمونه عینی این رشادت ها و ایثارگری ها و معراج هزاران کبوتر عاشق بوده است.
منطقه اورامانات به ویژه روستای دزلی به دلیل رشادت های اهالی بومی، از جایگاه ویژه ای در تاریخ دفاع مقدس و رشادت های مردم ولایت مدار کردستان در برابر توطئه های مزدوران استکبار و رژیم بعث عراق برخوردار بوده که در این میان نیز بیمارستان صحرایی روستای دزلی معراج هزاران کبوتر عاشق بوده است.
روستای دزلی از جمله مناطق ویژه عملیاتی کردستان و غرب کشور است که به عنوان یکی از مراکز اصلی مقابله با توطئه های ضد انقلاب و هجمه ۸ ساله رژیم منحوس صدام محسوب شده و مقام معظم رهبری نیز در دوران ریاست جمهوری خویش به این روستا سفر کرده و از نزدیک با خدمات، تلاش ها و ایثارگری های اهالی بومی و رزمندگان آشنا شدند و قدمگاه مقام معظم رهبری در این منطقه هر ساله پذیرای هزاران زائر کاروان راهیان نور از سراسر کشور است.
و اما بیمارستان یا زهرای دزلی...
متأسفانه این بنای والای دفاع مقدس چند صباحی است مورد غفلت قرار گرفته و هم اکنون در وضعیت نامناسبی قرار دارد.
اتاق های کوچک و راهروهای تو در توی بیمارستان صحرایی دزلی زمانی مأمن رزمندگان، ایثارگران و مدافعان سنگرهای عقیده و ایمان ایرانیان بوده و از این مکان هزاران روح بزرگ به معراج رفته اند.
متأسفانه هم اکنون این مکان مقدس و ارزشمند به مکانی متروک برای استفاده برخی چوپان های محلی و در مواقعی محل نگهداری حیوانات اهلی تبدیل شده است.
خبرنگار اعزامی راهیان نور به مناطق مرزی کردستان برخود واجب دانست که به این موضوع بپردازد و وضعیت نامطلوب بیمارستان صحرایی دزلی را به تصویر کشد.
کاک محمد از اهالی روستای دزلی و از پیشمرگان مسلمان کرد دوران دفاع مقدس در سخنانی ابراز داشت: بیمارستان دزلی از جمله اماکن مهم دوران دفاع مقدس و مأمن هزاران رزمنده و ایثارگر بوده و وضعیت کنونی آن به هیچ وجه قابل تحمل نیست.
وی افزود: مکانی که روزانه معراج چندین شهید گلگون کفن بوده و ایثارگری ها و حماسه های فراوانی در این مکان و محوطه آن خلق شده است شایسته والاترین توجه و حمایت است و امیدواریم که مسئولان استانی و کشوری برای رفع این نابسامانی همت گمارند.
لازم به ذکر است که ستاد مرکزی راهیان نور در ابتدای سال 1390 با احساس مسئولیت در این حوزه و در اقدامی جهادی، بیمارستان صحرایی ابوعمار مریوان را از خطر تخریب و فراموشی نجات و کار احیا و بازسازی این اثر ملی را به انتها رسانید.
با اشاره به مطلب فوق، توجه به این موضوع که هر چند ستاد مرکزی راهیان نور کشور در کنار ماموریت اصلی خود که تولیت و سیاست گذاری جریان عظیم فرهنگی تربیتی راهیان نور است در میدان حفاظت از بخش عمده ای از بناهای مناطق عملیاتی دفاع مقدس نیز اقدام به حمایت کرد و قدم های موثری در نقاط مختلف بر داشت ولی باید بدانیم که این ماموریت مهم حفاظت از بناها و سرزمین دفاع مقدس عزمی ملی را می طلبد که امیدواریم این موضوع مورد توجه مسئولین قرار گیرد.
گفتنی است، روستای دزلی از توابع بخش مرکزی شهرستان سروآباد در استان کردستان، در فاصلة ۲۸ کیلومتری شهر سروآباد و ۱۱۵ کیلومتری مرکز استان (سنندج) قرار دار و روستا را کوه ‏های زیبایی از شاخه ‏های رشته کوه‏ های زاگرس فرا گرفته ‏اند.
دزلی روستایی بکر و دارای جاذبه های گردشگری فراوان چشم‏ انداز و طبیعت کوهستانی، چشمه ‏های جوشان، باغ‏های سرسبز و انبوه پیرامون روستا، فضای دلپذیری برای گردشگران ایجاد کرده است و هر ساله گردشگران زیادی بویژه زائران راهیان نور از این روستای تاریخی دیدن می کنند. /

بیمارستان صحرایی یا زهرای روستای دزلی کردستان


 

 



دالانی:
دالانی ارتفاعاتی است مرزی در 35 کیلومتری جنوب مریوان و 6 کیلومتری جنوب غربی روستای دزلی. نزدیکترین شهرعراق به این ناحیه یعنی شهر خرمال، در 10 کیلومتری این ارتفاعات واقع شده است. این منطقه در تاریخ 6 دی 1359 به همت نیروها ی ارتش، سپاه و پیشمرگان کرد از دست ضد انقلاب خارج شد. ارتفاعات دالانی یکی از محور های مهم عملیات های «والفجر 10» و «محمد رسول الله (ص)» بود.

 

 



مریوان:
مریوان مرکز شهرستانی است به همین نام در غرب استان کردستان. این شهر از شمال و غرب با عراق و از جنوب با شهر سروآباد ایران همسایه است. در تیر ماه سال 58، «شهید چمران» به همراه «شهید فلاحی» در این شهر حضور یافتند و پادگان ارتش مریوان را از محاصره ضد انقلاب خارج کردند.همچنین این شهر در تاریخ 3 تیر 1359، با حضور «جاج احمد متوسلیان» و نیرو های سپاه مریوان از حضور ضد انقلاب پالایش شد. دریاچه زریوار در فاصله ۳ کیلومتری غرب این شهر قرار دارد. مزار مطهر «4 شهید گمنام دفاع مقدس» در جانب شرقی این درياچه و درنزدیکی سنگرهاي رزمندگان اسلام؛ از دیگر اماکن زیارتی زائرین جبهه های شمالغرب است.

 

 




باشماق(خانم شیخان) یادمان والفجر4 :
باشماق نام منطقه ای است مرزی بین ایران و عراق. ارتفاع خانم شیخان در این منطقه، در جنوب دره شیلر، در 22 کیلومتری شمالغرب مریوان و در ناحیه ی شمالی ارتفاعات قوچ سلطان واقع شده است و دید مناسبی نسبت به شهر پنجوین عراق (در فاصله 5 کیلومتری) و ارتفاعات کانی مانگا در خاک عراق دارد. «خانم شیخان» ، یکی از محور های اصلی عملیات «والفجر 4» بود. این محدوده در اوایل دوران دفاع مقدس چندین بار مورد هجمه ی عراق قرار گرفت و شاهد چندین عملیات آفندی و پدافندی بوده است.رزمندگان اسلام برای دسترسی به مناطق عملیاتی «والفجر 9» از این منطقه استفاده می کردند.

باشماق نام منطقه ای است مرزی بین ایران و عراق.
ارتفاع خانم شیخان در این منطقه، در جنوب دره شیلر، در 22 کیلومتری شمالغرب مریوان و در ناحیه ی شمالی ارتفاعات قوچ سلطان واقع شده است و دید مناسبی نسبت به شهر پنجوین عراق (در فاصله 5 کیلومتری) و ارتفاعات کانی مانگا در خاک عراق دارد.
«خانم شیخان» ، یکی از محور های اصلی عملیات «والفجر 4» بود.
این محدوده در اوایل دوران دفاع مقدس چندین بار مورد هجمه ی عراق قرار گرفت و شاهد چندین عملیات آفندی و پدافندی بوده است.
رزمندگان اسلام برای دسترسی به مناطق عملیاتی «والفجر 9» از این منطقه استفاده می کردند.
نمایی بسیار دلنشین از خلوت و مناجات یک زائر راهیان نور را درون سنگر و کانال های جنگلی بجامانده از دوران طلایی دفاع مقدس در یادمان باصفای «والفجر4» به تصویر کشیده است .

 

 



بانه:
بانه شهرستانی در شمال غربی استان کردستان می باشد. این شهر از شمال شرق با شهر سقز، از شمال غرب با شهر سردشت و در غرب با شهرهای استان سلیمانیه عراق از جمله «ماووت» همسایه است. این شهرستان از جنوب (دره شیلر) و غرب با کشور عراق هم مرز است و دارای حدود 73 کیلومتر مرز با این کشور می باشد. بعد از آزاد سازی جاده سقز- بانه، شهر بانه نیز توسط یک گروه رزمی از ارتش و سپاه به فرماندهی شهید صیاد شیرازی در تاریخ 6 /3/59 ، از حضور ضد انقلاب پاکسازی شد.
بمباران 15 خرداد: در 15 خرداد سال 1363، مردم بانه به همراه تعدادي از رزمندگان اسلام، بعد از برگزاری راهپیمایی به مناسبت سالگرد 15 خرداد سال 1342، در پارک شهر آن روز و «پارک 15 خرداد» امروز بانه، اجتماع کردند. مراسم به نیمه نرسیده بود که بمباران شروع شد. در پی این جنایت وحشتناک نزدیک به 590 نفراز شهروندان بانه و رزمندگان حاضر در راهپیمایی، شهید و حدود 400 نفر مجروح شدند.

 

 




شهدای غریب سیرانبند:
سیران بند نام روستایی است مرزی در 24 کیلومتری جنوب شرقی بانه. گروهک های ضد انقلاب ،10 نفر از رزمندگان اسلام را به اسارت گرفته بودند و قصد داشتند آنها را از مرز این روستا عبور دهند ؛ در هنگام گذر از مرز به دلایلی نا معلوم از ادامه راه باز ماندند و اسرا را در نزدیکی همین روستا به شهادت رساندند. مزار این شهدای غریب، در سیران بند، از جمله نقاط زیارتی مناطق عملیاتی شمالغرب کشور است.

 

 




بوالحسن:
بوالحسن نام روستایی است در 27 کیلومتری غرب شهر بانه و 12 کیلومتری رودخانه ی مرزی چومان. این منطقه یکی از محورهای اصلی عملیات «کربلای 10» بوده است. در اغلب عملیات های برون مرزی انجام گرفته در ارتفاعات ماووت عراق (نصر4 و8- بیت المقدس2 و3)، رزمندگان اسلام با عبور از این ناحیه و گذر از رودخانه «چومان»، توانستند به نقاط هدف خود، دسترسی پیدا کنند.گذر از این مناطق صعب العبور و رودخانه چومان، فقط به اراده خداوندی و به واسطه حضور توانمند عزیزان جهاد سازندگی(با ساخت پل و جاده) میسر بود.

«بوالحسن» نام یادمانی است در 27 کیلومتری غرب شهر بانه و 12 کیلومتری رودخانه ی مرزی چومان.
این منطقه یکی از محورهای اصلی عملیات «کربلای 10» بوده است که در اغلب عملیات های برون مرزی انجام گرفته در ارتفاعات ماووت عراق (نصر4 و8- بیت المقدس2 و3)، رزمندگان اسلام با عبور از این ناحیه و گذر از رودخانه «چومان»، توانستند به نقاط هدف خود، دسترسی پیدا کنند.
گذر از این مناطق صعب العبور و رودخانه چومان، فقط به اراده خداوندی و به واسطه حضور توانمند عزیزان جهاد سازندگی (با ساخت پل و جاده) میسر بود.
نمایی از مسیر هدایت زائر راهیان نور که توسط خادمان بااخلاص شهدا و با پرچم های زردرنگ «لااله الا الله» فضاسازی شده در یادمان با صفای بوالحسن که مشرف بر محورهای عملیاتی لااقل پنج عملیات بزرگ دفاع مقدس است را نشان می دهد .

 

 



دارساوین:
دارساوین نام روستایی است در 22 کیلومتری شهر سردشت (در جاده بانه – سردشت) ؛ در مرز استان های کردستان و آذربایجان غربی.این منطقه به خاطر موقعیت خاص اقلیمی و جغرافیایی خود، محل بسیار مناسبی برای کمین عناصر ضد انقلاب بود.52 نفر از پاسداران انقلاب اسلامی در سال 58 و همچنین برادران شهید، زین الدین در سال 63،در همین مکان گرفتار کمین ضد انقلاب شده و به فیض شهادت نائل آمدند.در این همین نقطه ستون نظامی شهید صیاد شیرازی که برای پاکسازی جاده بانه-سردشت به این منطقه گسیل شده بود، برای چندمین بار گرفتار کمین ضد انقلاب شد و در نهایت عملیات با پیروزی رزمندگان اسلام به پایان رسید.

 

  
   
سردشت:
شهرستان سردشت در جنوب غربی استان آذربایجان غربی از شهرهای کردنشین این استان می باشد. این شهردر هفتم تیرماه سال ۱۳۶۶ مورد حمله شیمیایی جنگنده های عراقی قرار گرفت. عراق قبل از این بارها جبهه های جنگ را بمباران شیمیایی کرده بود؛ اما سردشت اولین شهر مسکونی ایران بود که مورد حمله شیمیایی هواپیما های عراقی قرار می گرفت.در این فاجعه 108 نفر از ساکنان شهر در دم شهید ، و صدها نفر مجروح و مصدوم شدند.

سردشت مرکز شهرستانی است به همین نام در جنوب غربی استان آذربایجان غربی که از شهرهای کردنشین این استان می باشد. این شهر از شمال با پیرانشهر ، از شرق با مهاباد و بوکان و از جنوب شرق با بانه در استان کردستان همسایه است. سردشت از غرب با شهرهای کشور عراق از قبیل رانیه و قلعه دیزه در استان اربیل و از جنوب با شهر ماووت در استان سلیمانیه همسایه است. این شهرستان دارای حدود 100 کیلومتر مرز با این کشور می باشد. این شهر با بانه 67 کیلومتر، با پیرانشهر 95 کیلومتر و با دوپازا 15 کیلومتر فاصله دارد.
در تاریخ 15/6/58 نیروهای تحت امر شهید چمران به همراه ستونی که شب هنگام به آنها پیوست؛ در نقاط اصلی شهر سردشت مستقر شدند و توانستند به همراه نیروهای هلی برن شده در تپه های اطراف شهر، ژاندارمری سردشت را که تا آن لحظه در تصرف ضد انقلاب بود، از دست آنها خارج کنند.

 

  


ارتفاعات مرزي بلفت و دوپازا:
ارتفاعات مرزی بلفت و دوپازا در 15 کیلومتری غرب شهر سردشت و 20 کیلومتری شرق شهر قلعه دیزه عراق واقع شده اند. این منطقه محل اصلی انجام عملیات »نصر 7» در سال 66 بود.همزمان با عملیات والفجر 4 در دره شیلر،این منطقه از لوث ضد انقلاب پاکسازی شد. هواپیمای جنگی «شهید عباس بابایی» در آسمان همین منطقه مورد اصابت گلوله قرار گرفت و ایشان را برای همیشه آسمانی کرد.
جنگل آلواتان: جنگل و روستای مرزی آلواتان در شمالغربی سردشت و در 5 کیلومتری جنوب غربی شهر میرآباد از شهرستان سردشت واقع شده است. گروهک های ضد انقلاب از بدو استقرار در آنجا و مناطق اطراف، مخفیگاه‌های نسبتاً‌ امنی را در آن منطقه بر پا کرده بود. در نهایت در مرداد ماه سال 63 طی عملیاتی که در سه محور طراحی شده بود و با رشادت های سردار اسلام،« شهید کاوه»، این منطقه ی زیبا از زشتی ها پاک شد.

ارتفاعات مرزی بلفت و دوپازا در 15 کیلومتری غرب شهر سردشت و 20 کیلومتری شرق شهر قلعه دیزه عراق واقع شده اند.
سلسله ارتفاعات دوپازا ( 2791) که از بلندترین ارتفاعات منطقه محسوب می شود ، از شمال به دو ارتفاع اسپیدان و بلفت ؛ از جنوب به ارتفاعات شهید زین الدین و کلخ قندی ؛ از شرق به کوه های رستم آلیان و کانی رش و از غرب به دشت و شهر قلعه دیزه عراق محدود می شود . ارتفاعات بلفت در شمالغربی دوپازا و تا حدود زیادی در خاک عراق قرار گرفته اند.
عملیات های انجام گرفته در این منطقه:
1ـ جهاد ( مبارزه با ضد انقلاب ) 28/03/62 ارتش و ژاندارمری
2ـ شهید قمی ( مبارزه با ضد انقلاب ) 26/04/63 سپاه و گردان های جندالله
1- نصر 5 03/04/66 سپاه
2- نصر 7 14/05/66 سپاه

 یادمان زیبای بلفت و دوپازا در 15 کیلومتری غرب شهر سردشت در استان آذربایجان غربی و 20 کیلومتری شرق شهر قلعه دیزه عراق واقع شده است .
این منطقه محل اصلی انجام عملیات «نصر 7» در سال 1366 بود .
همزمان با عملیات والفجر 4 در دره شیلر، این منطقه نیز چون اغلب نقاط کردستانات از لوث ضد انقلاب پاکسازی شد .
هواپیمای «شهید عباس بابایی» در آسمان همین منطقه مورد اصابت گلوله قرار گرفت و ایشان را برای همیشه آسمانی کرد .
تصاویر زیر نماهایی زیبا از یادمان بلفت را با حضور زائران راهیان نور به شما ارائه می کند :

 

 

 

 

 



روستای دوله تو:
روستای دوله تو در شمال غربی سردشت و جنوب غربی منطقه ی آلواتان، واقع شده است. در این روستا زندانی وجود داشت با همین نام، که تحت کنترل حزب دموکرات کردستان ایران بود. در روز ۱۷ اردیبهشت ۱۳۶۰ و پس از آنکه نیروهای ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران بخش‌های عمده کردستان را از کنترل نیروهای حزب دموکرات خارج کرده بودند و پیشروی به سمت مرز ادامه داشت، نیروی هوایی عراق زندان را بمباران کرد. در نتیجه بیش از ۵۰ تن از زندانیان شهید و تعدادی نیز زخمی شدند. اسرای زندان دوله تو از نیروهای سپاه ، ارتش، ژاندارمری، جهاد سازندگی و پیشمرگان کرد مسلمان بودند.

 

 



یادمان شهید کاظمی:
شهید ناصر کاظمی در سال 59 همزمان مسئولیت فرمانداری شهرستان پاوه و فرماندهی سپاه این شهر را به عهده داشت و پس از آن به فرماندهی سپاه کردستان منصوب شد.ایشان در تاریخ 6/6/1361 در حالی که همزمان فرماندهی تیپ ویژه شهدا را نیز برعهده داشت، در محور پیرانشهر – سردشت در نزدیکی روستای بادین آباد در 8 کیلومتری پیرانشهر به شهادت رسید. از ویژگی های بارز شهید کاظمی، عشق و ارادت به مردم کرد و شجاعت و اخلاق حسنه در فرماندهی بوده است. یکی از جملات معروف ایشان در ارتباط با مردم مسلمان منطقه این است: " باید صفوف ضدانقلاب از مردم جدا شود. با ضدانقلاب با قاطعیت و با مردم محروم و مستضعف كرد، با مهربانی هرچه تمامتر رفتار شود."

 

 یادمان شهدای تمرچین ( حاج عمران)

  



    
حاج عمران (تمرچین):
حاج عمران نام پادگانی است در 12 کیلومتری مرز ایران و عراق (در کشور عراق)، که در جاده ی مواصلاتی پیرانشهر- رواندوز(عراق) واقع شده است. این پادگان در عملیات «والفجر 2» به تصرف رزمندگان اسلام درآمد. در ارتفاعات این منطقه عملیات های زیادی اجرا شد که از آن جمله می توان به عملیات های «کربلای 2»،«کربلای 7» و والفجر 2 اشاره کرد. در دامنه ی ارتفاعات مرزی این منطقه(قمطره) ،یادمان شهدای گمنام حاج عمران قرار گرفته است.شهیدان محمود کاوه، مصطفی ردانی پور و علیرضا موحد دانش در این منطقه به شهادت رسیده اند.


منطقه عملیاتی حاج عمران ، منطقه ای است سوق الجیشی مابین شهرهای پیرانشهر ایران و چومان مصطفی عراق. حاج عمران نام پادگانی است در 12 کیلومتری مرز ایران و عراق، که در جاده ی مواصلاتی پیرانشهر- رواندوز(عراق) واقع شده است. این پادگان در عملیات والفجر 2 به تصرف رزمندگان اسلام درآمد.
این ناحیه پوشیده از عوارض کوهستانی است، که از مهمترین آنها میتوان به دو ارتفاع مرزی تمرچین و قمطره در 12 کیلومتری جنوب غربی پیرانشهر اشاره نمود. خط راس کوه های قمطره مرز دو کشور ایران و عراق است.
حاج عمران نام پادگانی است در 12 کیلومتری مرز ایران و عراق (در کشور عراق) که در جاده ی مواصلاتی پیرانشهر- رواندوز(عراق) واقع شده است.
این پادگان در عملیات «والفجر 2» به تصرف رزمندگان اسلام درآمد. در ارتفاعات این منطقه عملیات های زیادی اجرا شد که از آن جمله می توان به عملیات های «کربلای 2»،«کربلای 7» و والفجر 2 اشاره کرد. در دامنه ی ارتفاعات مرزی این منطقه(قمطره) ، یادمان زیبای شهدای گمنام حاج عمران قرار گرفته است.
شهیدان محمود کاوه، مصطفی ردانی پور و علیرضا موحد دانش در این منطقه به شهادت رسیده اند.
در آستانه راهیان نور شمال غرب در استان های کردستان و آذربایجان غربی این تصویر زیبا از حضور باصفای خادمان شهدا در یادمان حاج عمران(تمرچین) تقدیم همه شما »راهیان نوری های» عزیز!

منطقه عملیاتی حاج عمران، منطقه ای است سوق الجیشی مابین شهرهای پیرانشهر ایران و چومان مصطفی عراق. حاج عمران نام پادگانی عراقی است در 12 کیلومتری مرز ایران و عراق، که در جاده ی مواصلاتی پیرانشهر- رواندوز (عراق) واقع شده است. این پادگان در عملیات والفجر 2 به تصرف رزمندگان اسلام درآمد. این ناحیه پوشیده از عوارض کوهستانی است، که از مهمـترین آنها می توان به دو ارتفاع مرزی تمرچین و قمطره در 12 کیلومتری جنوب غربی پیرانشهر اشاره نمود.
خط راس کوه های قمطره مرز دو کشور ایران و عراق را تشکیل می دهند.
وضعیت قبل از شروع جنگ تحمیلی:
منطقه شمال غرب با توطئه بیگانگان از بدو پیروزی انقلاب اسلامی به صحنه درگیری نیروهای مسلح ج.ا.ا با گروهک های ضدانقلاب تبدیل شده بود لیکن ارتش عراق در تهاجم سراسری اولیه، خط حد شمالی را در منطقه نوسود قرار داده و شرایط منطقه اجازه گسترش عملیات به منطقه کردستان را نداده بود لیکن پس از گذشت مدتی، جنگ به این منطقه نیز گسترش یافته و انجام عملیات های متعدد منجر به حضور دائمی یگان هایی از دو طرف در مواضع حساس و قلل مهم منطقه و محورهای وصولی گردید .
وضعیت هنگام شروع جنگ تحمیلی :
همزمان با آغاز جنگ از سوی رژیم بعث، عملیاتی در منطقه حاج عمران انجام نشد بلکه جنگ بعدها به این منطقه کشیده شد.
وضعیت حین جنگ تحمیلی :
ارتفاع 2519 متری در منطقه عمومی حاج عمران همراه با ارتفاعات واراس، شهداء، نصر و گردمند از عوارض حساس و کلیدی منطقه محسوب شده و عمدتاً دید بسیار مناسبی را به همه جهات نسبت به منطقه حاج عمران فراهم ساخته و کنترل حرکات را به طرف منطقه مذکور، آسان می نمود. در این میان ارتفاع شهدا وضعیت حساس تری را دارا بود لذا عملیات های متعددی در این منطقه اجرا و ارتفاعات منطقه بارها دست به دست گردید.
یادمان شهدای تمرچین ( حاج عمران)
وضعیت موجود یادمان:
یادمان حاج عمران در دامنه ارتفاعات بر مزار شش شهید گمنام والامقام احداث شده است.
این یادمان برای بهره برداری، توسط ستاد مرکزی راهیان نور کشور به ارتش جمهوری اسلامی ایران تحویل داده شد و طی سه سال اخیر این یادمان با نظارت ستاد مرکزی راهیان نور توسط آجا مدیریت می شود.
در محل یادمان با هماهنگی بهداری ارتش و سپاه نسبت به برپایی چادر امداد و تحویل داروها و لوازم مورد نیاز اقدام شده و نظارت و کنترل امورات بهداشتی و درمانی توسط مسئولین مربوطه ادامه دارد.
همچنین مرکز فوریتهای پزشکی 115 مجاور یادمان شهدا از هر نظر آمادگی لازم جهت خدمات پیش بیمارستانی را دارند.

عملیات‏ هایی که در این منطقه صورت پذیرفته :
1) عملیات والفجر2 ، 62/04/29 توسط سپاه و ارتش
2) عملیات ایذایی ظفر 3 ، 64/04/07 توسط لشکر 64 ارتش
3) عملیات قادر ، 64/04/24 توسط سپاه و ارتش
4)عملیات پدافندی حاج عمران ، 65/02/24 توسط ارتش
5) عملیات حاج عمران ، 65/03/02 توسط تیپ 57 سپاه
6)عملیات کربلای 2 ، 65/06/10 توسط سپاه
7)عملیات کربلای 7 ، 65/12/13 توسط لشکر 64 ارتش
8) عملیات فتح ، 66/06/10 توسط سپاه علیه معارضان کُرد
9) عملیات نصر 9 ، تاریخ 66/0901 توسط لشکر 64 ارتش /

شهیدان محمود کاوه، مصطفی ردانی پور و علیرضا موحد دانش در این منطقه به شهادت رسیده اند.
در آستانه راهیان نور شمال غرب در استان های کردستان و آذربایجان غربی این تصاویر زیبا از فضاسازی مناسب یادمان توسط خادمان شهدا در یادمان حاج عمران (تمرچین) تقدیم همه شما «راهیان نوری های» عزیز! /

================================================

بازدید مسئولین راهیان نور نیروهای مسلح از مناطق عملیاتی شمالغرب

ابتدای جاده سسندج - سقز  /  محل شهادت شهید ایرج نصرت زاد

 

 

 

باشماق - پاسگاه خانم شیخان  /  منطقه عملیاتی والفجر 4 و 9

 

یادمان شهدای گمنام  /  مریوان - دریاچه زریوار

یادمان شهدای گمنام پیرانشهر  /  منطقه حاج عمران

 

سنگرهای رینگی  /  پادگان شهید نصراللهی - بانه

 

یادمان شهدای گمنام پیرانشهر  /  منطقه حاج عمران

 

10 کیلومتری پیرانشهر  /  محل شهادت شهید ناصر کاظمی

 

جنگل آلواتان - روستای دولتو  /  زندان دولتو

 

ارتفاعات دوپازا  /  منطقه عملیاتی فتح 1 و نصر 7

 

بیمارستان صحرایی سردشت

 

منطقه بولحسن / منطقه عملیاتی کربلای 10 - نصر 4 و 8 - بیت المقدس 2 و 3

 

 

 

 

 

 

ارتفاعات دالانی  /  منطقه عملیاتی والفجر 10

 

=======================================================

یادواره شهدای روستای نیزه، بخش میرآباد در شهرستان سردشت

=================================================================

 









یکشنبه 1396/12/20 سـاعـت 1:00 قبل از ظهر | بـازدیـد : 11415 | نـویـسـنـده : محمدرضا قاسمی | ( نـظـرات 3 )
موضوع:[Post_Cat_Title]

ارسال نظر برای این مطلب
این نظر توسط یدالله صالحی در تاریخ 1395/04/30 و 23:10 دقیقه ارسال شده است

باسلام وعرض تشکر مطالب خوبی توسایت بوداگه ممکنه اطلاعات دقیقتری ازشهرهای کردستان ،مجاهدتهای رزمندگان ومردم کردستان توسایت قراربدید فرهنگ واعتقادات مردم قبل ازانقلاب وخدمات انقلاب وسایر...
پاسخ : سلام
چشم

این نظر توسط محمد حسین محبوبی در تاریخ 1393/06/29 و 22:45 دقیقه ارسال شده است

باسلام در صورت نیاز به تصاویر راهیان نور غرب کشور در شهریور 93 اطلاع دهید.باتشکر

این نظر توسط احمدرضا در تاریخ 1392/12/23 و 10:08 دقیقه ارسال شده است

از كجا بدانیم كه هركس در جنگ كشته شده شهید است؟

ما كه نیت آدم‌ها را نمی‌دانیم. اگر كسانی بدون اعتقاد به حقانیت جبهه و جهاد به اجبار به میدان جنگ برده شده باشند واز قضا اجلشان درآن دوران فرا برسد و بمیرند (بدون آنكه نیت جهاد در راه خدا را داشته باشد) به چه اعتباری او را شهید بدانیم؟

معیار و میزان در شهادت، جهاد در راه خدا و در راه پیاده شدن احكام الهی اسلام است.

پیامبر گرامی اسلام9 می‌فرمایند:
« كشتگان سه گروهند؛ مؤمنی كه با جان و مالش در راه خدا جهاد می‌كند و آنگاه كه با دشمن مواجه می‌شود آنقدر می‌جنگد كه كشته می شود» در ادامه پیامبر9 در مورد چنین شخصی فرمود: «این همان شهیدی است كه امتحان شده است و در سرا پرده‌ای در زیر عرش مأوا می‌یابد، برتری پیامبران بر او تنها به درجه پیامبری ایشان است»

دیگری،‌مومنی است كه عملی صالح را با كار بد درهم آمیخته است او با جان ومالش در راه خدا جهاد می‌كند و آنگاه كه با دشمن مواجه می شود آنقدر می‌جنگد كه كشته شود» در ادامه پیامبر در مورد چنین شخصی فرمود: «گناهان و خطاهای او تحت الشاع شمشیر زنی او در راه خدا قرار خواهد گرفت؛ چرا كه شمشیر خطاها و گناهان را از بین می‌برد و از هر دری كه خواسته باشد به بهشت وارد می‌شود و نیز منافقی است كه با جان و مالش جهاد می‌كند و آنگاه كه با دشمن مواجه می‌شود، آنقدر می‌جنگد كه كشته می‌شود،چنین شخصی در آتش قرار دارد همانا نفاق با شمشیر پاك نمی‌شود)


کد امنیتی رفرش

اطلاعات
آمار کاربران

افراد آنلاین : 2

اعضای آنلاین : 0

تعداد اعضا : 0


عضو شوید
ارسال کلمه عبور

آمـار بـازدیـد سـایـت


  • بـازدیـد امـروز : 104 نـفـر

  • بـاردیـد دیـروز : 999 نـفـر

  • بـازدیـد هـفـتـه : 1,410 نـفـر

  • بـازدیـد مـاه : 7,578 نـفـر

  • بـازدیـد سـال : 98,332 نفر

  • بازدید کلی : 1,317,780 نفر

  • کـل مـطـالـب سـایـت : 386

  • کـل نـظـرات : 253

  • تـاریـخ : چهارشنبه 19 اردیبهشت 1403

  • آی پی شما : 3.22.181.81

  • مرورگر شما : Safari 5.1

  • سیستم عامل :


  • لینک دوستان
    ارسال لینک

    امکانات
    تماس با مدیر

    ساخت کد آهنگ آنلاین | دانلود آهنگ

    لیست صفحات

    آرشیو مطالب

    عضویت سریع
    نام کاربری :
    رمز عبور :
    تکرار رمز :
    موبایل :
    ایمیل :
    نام اصلی :
    کد امنیتی :
     
    کد امنیتی
     
    بارگزاری مجدد

    صفحه اصلي | تالار گفتمان | ثبت نام در انجمن | تماس با ما
    شهدای شهرستان گتوند ترکالکی و حومه امتداد

    Design: Themes.rozblog.com

    تمامی حقوق مطالب، تصاویر و طرح قالب برای شهدای شهرستان گتوند ترکالکی و حومه امتداد محفوظ است، نقل و استفاده از آنها در سایت ها و نشریات تنها با ذکر منبع مجاز میباشد

    Powered By rozblog and Hosted By Rozblog.com